Интервю на Plovdiv24.bg: Крисчън Ричмънд избира България пред Америка

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
18:10 / 31.08.2021
3941
В студиото на Plovdiv24.bg гостуваха известната писателка, журналистка и духовен учител Мария Герасова и председателят на националния младежки екип Крисчън Ричмънд от проекта "Младите за България". За него разказахме в началото на август. Ръководителят на проекта Мария Герасова обясни, че главната цел е промяна на съзнанието на младите, но не по драматичен, а по еволюционен път. 

Герасова е възхитена от младите хора, с които работи и не престава да ги хвали.  Крисчън Ричмънд е на 15 години, роден е в САЩ, но преди 8 години се върнал в Пловдив с майка си. Младежът разказва, че любовта към България го е подтикнала да се включи в националния младежки екип. Харесва му, че хората тук са по-мили и биха помогнали, ако има проблем, има и повече култура. Там всичко е свързано с пари и бизнес.

"В Америка са много заети хората, стават сутрин рано, отиват на работа или училище, приберат се късно изтощени и изморени. Затова има толкова проблеми при американците" - описва Крисчън начина на живот отвъд океана.

Въпреки че стандартът на живот там е много по-висок, хората тук са по-щастливи, смята младежът. В свободното си време той обича да излиза с приятели и да се разхожда, което трудно може да се случи там. Там се говори на жаргон, не се уважават възрастните хора.

Смята, че може да вдъхнови връстниците си да се променят и да ги накара да мислят повече за държавата, да преодолеят себичността си и да не създават проблеми, да се уважават помежду си. Крисчън харесва училището си в Пловдив, защото е спокойно, а в Америка се страхуват, че може да влезе някой с оръжие. 

Според тийнейджъра голяма част от българите не ценят това, което имат в родината си и той ще работи да се промени това. Смята, че трябва да се запази българщината.

Ръководителят на проекта Мария Герасова сподели наблюдението си, че съзнанието на поколението след милениума е различно. Предстои да се разшири младежкия екип с още ученици и студенти.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
В Пловдив водят тримата, измамили жени с над 30 000 лева
Пловдив почернява от полиция
Вход свободен в Музея на авиацията за Деня на храбростта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).