Индийци инвестират над 20 млн. евро много близо до Пловдив

Автор: Стойчо Генов
Коментари (5)
14:38 / 26.08.2021
19235
Индийска компания е готова да инвестира над 20 милиона евро и да осигури работа на над 50 служители много близо до Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Днес в Ивент център "Махатма Ганди" на Пловдив Тех Парк бе подписан меморандум за сътрудничество между "Пловдив Тех Парк" АД и компания "ВюНау Инфотек", чийто офис е позициониран в столицата Ню Делхи.

Фирмата е една от най-значимите в сферата на съхранение на данни и IT услуги за безпроблемно извършване на бизнес. Техните Дейта центрове (центрове за данни) имат за цел да улеснят по-бързото и ефективно функциониране, като предоставят резултати и възможности за растеж на индустриите по целия свят,

Точно такъв център ще бъде изграден в района на Куклен върху терен, който е собственост на Тракия икономическа зона.

"Компанията "ВюНау Инфотек" има 600 Дейта центрове в Индия и Сингапур. В България подобни центрове се намират само в София и във Варна, а Пловдив все още е една подходяща възможност за това. Идеята е в Пловдив да се изгради голям център за данни, който да е нещо като майка и да ръководи още няколко по-малки центрове, разположени в Бургас, Варна, района около Кюстендил и в северна България", заяви пред камерата на Plovdiv24.bg Васка Стоянова - изпълнителен директор на Пловдив Тех парк.

"Разгледаха няколко парцела и харесаха един. Да се надяваме инвестицията да се осъществи и да стане от клас "А“. Идеята е инвестицията да бъде от над 20 млн. евро и да работят над 50 служители. В момента тук са 6 човека от фирмата, които направиха проучването. Като се върнат в Индия, трябва да вземат окончателното решение. Може би това ще стане до един месец. Беше им дадена много информация, харесаха и данъчната система. Теренът е в района на Куклен и закупуването му подлежи на договаряне. Собственост е на "Тракия икономическа зона", каза още г-жа Стоянова.

Гледайте в прикаченото видео как бе подписан меморандумът за сътрудничество и какво още каза пред камерата ни Васка Стоянова!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).