ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ина Филипова решена сама да махне загражденията по бул. "България"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:16 / 08.09.2010Коментари (7)7186
© Plovdiv24.bg
Рано сутринта на 15 септември кметицата на район "Северен" Ина Филипова е решила да викне полиция, за да се премахнат запушващите движението заграждения на бул. "България". Това съобщи самата тя, вдигнала вече ръце пред нехайството на градската управа, пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

От три седмици по северното платно на булеварда в участъка от колелото на Панаира до ул. "Победа" вече не се работи. "Пътинженеринг" АД изнесла всичката си техника. Булевардът е проходим, но само неофициално. Предстои да се положи последният пласт асфалт върху пътното платно, да се дооправят тротоарите, но по злополучно утвърдила се в общината традиция парите за пълната реконструкция пак не достигнали - този път 600 хил. лв.

Загражденията спъват нормалните комуникации. Още на 1 септември Филипова е изпратила официално писмено запитване до главния инженер на общината кога този основен пловдивски булевард ще бъде отворен за движение. Вместо отговор получила устен отказ.

"Сутринта на 15 септември ще извикам полицията да вдигнат бетонните коруби. И на няколко силни мъже да поръчам, че дори и на заместника ми Ангел Ангелов, и те ще могат да отпушат пътя. Учениците тръгват на училище, предстои есенният панаир - искам комуникациите в района ми да са нормални, когато потокът от движение се увеличи", решена на крайни мерки е Филипова.

След ясно изразената си позиция кметицата очаква евентуално светкавична намеса и от Славчо Атанасов, както той сторил и при сигнала на районните кметове за разкопаните дворове на детските градини. Според нея по булеварда можело да се въведе временна организация за движението, докато финансовите проблеми за окончателното довършване намерят своя изход.

"Недоумявам защо трябва да скандализираме проблемите, за да се пристъпи към тяхното неотложно решение", отбеляза Филипова. Тя няколко пъти писмено е искала кметът да я приеме, за да му постави лично най-неотложните проблеми в района, но получавала уклончиви отговори: да ходела на оперативките и там да си кажела болежките. "Да ходя, ама там рядко срещам кмета и още по-рядко говорим за конкретни оперативни неща", обясни кметицата.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 181
04.10.2021 »
12.10.2019 »
16.11.2016 »
19.07.2016 »
14.03.2016 »
08.03.2016 »
предишна страница [ 1/31 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Глупости вършат само умните хора,за останалите е ежедневие...:)
на 08.09.2010 г.
0
 
 
Ще пуснат България,но трябва да затворят Дунав за ремонт,защото от както България е в ремонт всички минават през Дунав и вече се разби асвалта
0
 
 
тези дето сме ги избрали са толкова некадърни че чак лошо ми става и сърцето почва да ме боли като си помисля то целия град разкопаха и зарязаха всичко по-скоро ще измислят хората летяща кола отколкото нашите пътища да станат нормални
на 08.09.2010 г.
+1
 
 
Заставам до кметицата Само да свирне и помагам да махнем корубите та повече хора да се радват на Славчовите чудесии Защо рязаха лента на всяко кръстовище Сигурно знаеха че не могат този мандат да довършат и да си правят РR
+1
 
 
за да са нормални комуникациите в нашия район, трябва асфалтът в тази отсечка от булеварда да е равен, а не да е на няколко нива и да имаш чувството, че минаваш по легнал полицай или слизаш и качваш стълби. :) освен това, необходимо е да се довърши и тротоарът. и един въпрос, който е свързан с бул. България, макар и не с тази отсечка - след като велоалеите по булеварда са предназначени само за велосипедисти, предвижда ли се някакво предупреждение или наказание, както се постъпва с велосипедистите в пешеходните зони - пешеходния мост примерно, както и главната?
+4
 
 
Подкрепям кметицата, да се махат тези заграждения. Гергов толкова ли не му пука и на него? Нали идва края на Септември и почва големия панайр, тези негови гости да хвърчат ли? Или да " заобикалят" и те по Дунав? Ужасно неудобно е, а още не се е почнал големия поток.
+2
 
 
Да се смее ли човек, да плаче ли? То това вече им стана навик. Все парите недостатъчни. Как да са достатъчни, като крадете до скъсване? Започвам да си мисля, че е по-добре да си караме по счупените булеварди, отколкото постоянно затворени или наполовина приключени и от угрозата всеки момент да бъдат затворени, защото нямали Акт 16.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: