ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Има ли забрана съдебни служители да минават с колите си през ул. "Йоаким Груев"?
Автор: Диана Бикова 17:22 / 08.11.2022Коментари (2)5833
©
Служител от пловдивски съд се оплака, че няма достъп до паркинга пред централния вход на Съдебната палата. Проблемът е описан в пространен сигнал до Plovdiv24.bg:

"Председателят на Окръжен съд - Пловдив забрани на съдии от Районния съд и на съдебни служители да минават с автомобилите си през ул. "Йоаким Груев" и всяка вечер зад сградата на съда става задръстване, а изтеглянето на автомобилите се бави повече от 30-40 минути.

Повече от три години всички съдии и служители свободно преминаваха с автомобилите си през ул. "Йоаким Груев", която е публична общинска собственост и се включваха в движението по бул. "Шести септември". От началото на октомври 2022 г. до сградата, в тясната част, до ул. "Хан Кубрат" е поставена бетонна саксия, която пречи на преминаването на автомобили между двата паркинга.

Тази саксия е поставена в нарушение на Наредба на Общински съвет - Пловдив за осигуряване на обществения ред и по-точно чл. 9 ал. 1 т. 9 от Наредбата, който забранява ограждането на тротоари и части от улици с поставянето на съоръжения, ограничаващи правото на преминаване, без съответното разрешение. За това нарушение в чл. 31 ал. 2 от Наредбата се предвижда наказание имуществена санкция в размер от 3000 до 30 000лв. Нарушителят е ясен - председателят на Окръжен съд, по чиято заповед е поставена незаконосъобразно тази саксия.

Дали Община Пловдив и по-точно Общински инспекторат ще имат смелостта да спазят своите нормативни актове и ще наложат административно наказание на председателя на Окръжен съд? Ако спазят Наредбата, ще се демонстрира, че нарушителите нямат цвят и служебно положение, а се третират еднакво. В противен случай ще е ясно, че който нарушава Наредбата, ще понесе отговорност, но този който следи за нейната законосъобразност, може да си я нарушава, без да носи отговорност... Как тогава ще правораздава в името на народа?

С преграждането на част от тротоар, използван за преминаване, председателят третира над 400 лица - съдии от Районен съд и служители от трите съдилища, дискриминационно, като им забранява да преминават през общинска улица, което почти три години се осъществяване безпроблемно.

Моля да проверите случая и след като се уверите в написаното, да отразите този проблем, защото без гласност нещата ще продължат и нарушението няма да се преустанови! Търся вашата подкрепа, тъй като съм служител и не мога да получа помощ от ръководството, вероятно ще бъда и уволнен, ако публично поставя този проблем!"

Проверихме случая и се оказа, че изнесените факти са малко по-различни. Ето какво коментира председателят на Окръжен съд - Пловдив съдия Розалия Шейтанова:

"Редът за паркиране и достъп винаги е бил един и същ. Съдебната палата разполага с три паркинга - единия е ул. "Йоаким Груев" пред централния вход. Тук се паркират колите на съдиите от Окръжен съд и от Апелативен съд, служебните автомобили на съдилищата, линейки, Български пощи и др. институции, с които работим. Вторият паркинг е на ул. "Хан Кубрат" и се ползва от съдиите на Районния съд и служителите на трите съдилища. Третия паркинг е на ул. "Фредерик Жюлио Кюри" и е предназначен единствено за "Съдебна охрана". "Съдебна охрана" няма право да спира пред Съдебната палата, с изключение на събота и неделя. 

През 2019 г. при ремонта на улица "Йоаким Груев" са сменени бариерите и са монтирани електронни, а всички автомобили с достъп имат "тагове". Тогава е издадена заповед от тримата председатели за реда кой къде да паркира и изрично е забранено да се спира пред стълбите. Контролът е поверен на "Съдебна охрана". Тази заповед обаче се нарушава и понякога е имало до 25 коли нарушители. 

Единственият начин за справяне с проблема е да няма връзка между паркинг 1 и 2, още повече че там е аварийният изход и не е редно да се паркира. Поставихме каменна кашпа пред аварийния вход, за да ограничим достъпа. Подали сме заявление в администрацията на район "Централен" на мястото на кашпата да се постави скоба, което е одобрено на 3 ноември и се чака само подписа на главния архитект на района. 

Твърдението, че изтеглянето отнема 30-40 минути категорично не отговаря на истината. Когато човек правилно планира откъде да мине, изнасянето става за не повече от 6-7 минути. 

От 1 октомври е направена промяна на достъпа до паркингите и служителите могат да влизат само там, за където имат право. Това е направено с цел да се въведе ред в паркирането. Местата не са разчертани, за да има за повече коли, но не са достатъчни".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Има и синя зона , как обикновените граждани си плащат , има и действие изваждане понякога !?!
Сподели какво ново....
на 08.11.2022 г.
+3
 
 
В Пловдив има градски транспорт! Служителите на тези три съдилища спокойно могат да се придвижват с градския транспорт! Ако нещо не им харесва, спокойно могат да се самосезират и евентуално осъдят виновните за неработещия транспорт лица! В техните ръце е! С радост, ние гражданите на Пловдив ще подкрепим техни сурови мерки в тази насока! Обещавам да нося в затвора цигари на осъдените длъжностни лица, макар да съм върл противник на тютюнопушенето! Тогава тези три паркинга ще бъдат напълно достатъчни, даже може и да са незапълнени. По 5, максимум 10 коли на съд- 30 коли, а не 400. Всяка кифла от големия антураж сега паркира като богоизбрана! Е, не сте! И още нещо- някои служители в тези съдилища плачат за среща с Бай Ставри! Просто трябва да се сравнят взетите заплати и показаните възможности! Не може един клерк в съда, чието задължение е да извика - "Станете прави, влиза съдът!", да е материално по-добре от един хирург, инженер, отговарящ за многомилионни проекти или учител, въпитаващ и учещ бъдещето на нацията ни или заварчик , работещ цял ден на 50 м височина в студ и пек!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: