Има ли смисъл от бариерата в Центъра, след като вече се паркира на два реда?

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (1)
18:41 / 29.11.2023
14832
Работи ли бариерата пред Главната улица на Пловдив, след като и тя вече не е спирачка за безразборното паркиране? Този въпрос задава Plovdiv24.bg, след като пространството по улиците “Найден Геров", “Княз Александър Дондуков-Корсаков" се превърна в доста натоварен паркинг.  Проблемът е особено голям дори и след работното време на “Синя зона", както и в събота и неделя.

Днес видяхме няколко автомобила, някои от които тузарски да паркират на завоите на кръстовището пред радиото и телевизията, както и на паркоместата, които се използват от служители на Община Пловдив. В случая обаче автомобилите бяха паркирани пред знака за инвалиди и на два реда. В зеленото ламборгини, което беше паркирано в нарушение имаше шофьор, който излезе от колата, след като пристигна един от общинските съветници на Пловдив и си подкара мощното возило. 

От ежедневните наблюдения, които имаме с паркирането в зоната, впечатление ни прави, че автомобилите не са само с пловдивска регистрация. Разбира се по наредба няма изискване те да са с такава. Според общинските закони достъп през бариерата трябва да имат само хора, които живеят, работят в зоната, таксита, спедиторски фирми и автомобили със специален режим. По тротоарите, където най-безопасно би трябвало да вървят пешеходците, също има автомобили, бусове, баничарки, паркирани от шофьори на принципа - кой както е намерил за добре.

Нека не забравяме и че сградата на Националната телевизия и радиото са обект от стратегическо значение и се пазят от жандармерията. Това предполага, че никой не трябва да има право дори да паркира покрай тях.

Разбира се преминаването през бариерата не осигурява и място за паркиране, но пък за сметка на това не трябва и да се пренебрегват правилата за движение по пътищата и всеки да паркира както си иска безнаказано. И няма значение дали има бележка с телефон на предното стъкло “звъннете при проблем" или аз съм общински съветник и съм за малко. 

Може би е време е кметът Костадин Димитров да ревизира и намали списъка с хора, които имат право на преминаване през въпросната бариера.

Виж коментарите (1)

Още по темата (105):
13.04.2024 Заради "Марица" и "Родопи" искат да променят Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив
04.04.2024 Поредна зона в Пловдив с еднопосочно движение
23.03.2024 Пловдивчанин: Искам по-бързо да стигна до работа, какви са тези светофари?
09.03.2024 Шофьорка се ядосва и псува, гази закона в еднопосочна улица
04.03.2024 Еднопосочно движение изнерви 10 000 души в Пловдив
24.02.2024 Слагат светофар на кръстовището, на което напоследък станаха най-много катастрофи
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май
Над 2000 деца са приети в първа група на детските градини в Пловд...
Начало на инцидентите в Пловдив за днес
Роднини и приятели се прощават със загиналите Кристиан и Теодора
Влоши се състоянието на пожарникаря, който пострада тежко в спаси...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).