ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Илюзия или реалност: Камери, паник бутони, безжичен нет и таксуване чрез смартфон в пловдивските автобуси!
Автор: Мария Морунова 13:13 / 22.07.2015Коментари (31)13958
© Plovdiv24.bg
Да се монтират видеокамери в автобусите на градския транспорт, паник бутони, WiFi система и чекиране чрез смартфон. Това са само част от идеите на испанската фирма "Индра", която оборудва автобусите със системи за електронно таксуване, за надграждана на Транспортния проект. Това разказа зам.-кметът Александър Държиков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че община Пловдив по програма "Региони в растеж" ще получи 81 млн. лева, като около 15 млн. лева от тях могат да се използват за модернизация на градския транспорт. Именно заради тази възможност местната администрация е натоварила всяка от фирмите, които работят по Транспортния проект, да дадат идеи за надграждането му. Така вече се обмисля поставянето на допълнителни информационни табла, актуализации на транспортната схема, модернизация на последните спирки с изграждане на санитарни възлиразлични вариации за билети и карти.

Вчера фирма "Индра" пък е представила на местното ръководство своите предложения. Сред тях са например монтирането на видеокамери в автобусите на градския транспорт, както и поставянето на паник бутони.

"Въпрос на кандидатстване е дали камерите ще записват или само ще наблюдават. А има ли камери, при натискането на паник бутона в Центъра за управление на транспорта ще се получава сигнал с картина какво точно се случва в дадения автобус. Така реакцията ще е много бърза", коментира зам.-кметът Държиков.

Той допълни, че цената, дадена от "Индра" за това надграждане е 1000 евро на автобус или за всички 224 автобуса ще са необходими около 500 хил. лева, при положение, че вече фирмата ще е оборудвала автобусите с необходимите електронни системи.

Друга модернизация, която предлагат, е пускането на WiFi в автобусите, което ще струва около 60 хил. лева за цялата транспортна мрежа.

Предлагат и таксуване чрез смартфон, тоест да се поддържа приложение, което е като безконтактна карта и с него да се таксуват пътниците в автобусите.

Зам.-кметът обясни, че фирмата предлага и други модернизации, но те са свързани с реализацията на икономии към самите частни оператори и община Пловдив не може да кандидатства. 

Въпреки това превозвачите ще бъдат уведомени за тези предложения. Така самите те ще могат да се свържат с фирмата и да внедрят някое от предложенията й.

В тези предложения има например система за оптимизация разходите на експлоатация, система за ефективно шофиране или система за наблюдение и управление на автопарка на всеки превозвач. 


Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз предлагам първо глоба в рейса за непуснат климатик, пък после може да си продължим с фантастиката. Щот тоя рейс гори ... колкото танк бе човек, ми пусни тоя климатик няма да го усети е*ати рейса. Днес вместо 500 литра ще изгори 502 ли ? лол
0
 
 
1.Климатици 2. Камери в автобусите 3.Електронни табла със разписание,за инфо,на всяка една от спирките 4. Паник бутон в автобусите
0
 
 
Хайде първо да си монтират климатици, че е е нещо страшно и после да си говорим за научна фантастика!!!! Възмутително е!!!
0
 
 
Пак ще повторя,щото гледам че темата се лъкатуши ... КЛИМАТИЦИ ... ама и да ги ПУСКАТ !!
+3
 
 
В ирландия това го има повече от 10 години.
0
 
 
Всички тези идеи са много добри - да ги правят..... а дали ще има някой леф за да пуснат и климатиците в тия гробници? Или за това ще трябва по друг проект да се усвоят няколко милиона... от чужда фирма?
+2
 
 
Че то половината рейсове са за моргата , какви подобрения... Кмета да не си натиска парцалите , ами да се подпише 1 път завинаги 1 договор с тези превозвачи да не използват рейсове от преди 20 години.
+5
 
 
Ами преди малко се прибрах от София, наскоро бях и в Бургас и по стечение на обстоятелствата се возих основно в градски транспорт...еми като си пристигнах тук и се качих в 29 ми стана много тъпо...автобуса едва се движи с 20-30 км...ръмжи като зил, няма климатик...не че нещо, но е недупостимо в голям град да няма елементарни задължения, които да бъдат спазвани от фирмите превозвачи при положение, че имат големи печалби...било то шум, климатик, изправност...този автобус не трябваше да е в движение просто...
0
 
 
Поредната пародия,кой има нужда от това...имаме нужда от камери в целия град,по улиците,булевардите и кръстовищата,работещи+система за наблюдение,координация и реални наказания,работеща полиция и институции,работещи в интерес на града и гражданите,имаме нужда от тротоари и зелени площи,позьорите по рейсове не се возят!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: