ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хората искат евтини лекарства, а не оригиналите им
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:12 / 02.09.2010Коментари (6)1416
© Plovdiv24.bg
Пациентите искат по-евтини, а не непременно оригинални лекарства, коментират фармацевтите. Те признават, че по молба на болните предлагат заместител на оригиналния препарат, който ще бръкне по-малко в джоба.

Преди дни фармацевтите поставиха искането да имат право да дават по-евтини лекарствени средства, а не непременно предписаните от лекаря. За препарат, който се изписва след поставяне на стент, пациентите доплащат 40 лева по Здравна каса. В същото време има заместител от Словения, който е безплатен, дава пример председателят на Българския фармацевтичен съюз в Пловдив м.ф. Димитрия Стайкова.

Оригиналните препарати имат поне 10 чужди заместителя, които са значително по-евтини. Не е в интерес на фармацевтите да предлагат лекарствени средства, които струват по-малко. Но пациентът трябва да бъде информиран за всички възможности, категорични са аптекарите. Голям проблем е, когато докторът сложи печат "Не заменяй!". Тогава фармацевтът няма никакво право да предложи по-евтин вариант, защото ще бъде санкциониран. В подобни случаи болните не купуват лекарството и терапията или се прекъсва, или не се провежда. Това не е в интерес на пациента, коментират фармацевти.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Моя близка, която живее временно в Париж, като си идва в България не си купува от тук Цитросепт, а си го поръчва онлайн от Англия, защото даже с доставката излиза по-евтино. Не вярвам, че единствените продукти на пазара с лимитирана цена и надценка са лекарствата, защото за едно и също лекарство в различни аптеки цената може да бъде с 1- 5 лв. повече.
0
 
 
За сведение на *анонимния* амсалак: ако в София си си купил от най-слабия и с най-малко количество таблетки в опаковката - доплащане от НЗОК 12.59,а във/употребява се във,а не в/ Видин - от *най-силния* - доплащане от НЗОК 30.13,е съвсем нормално!Отваряй си очите и не пиши глупости!
0
 
 
Като реши правителството да премахне всевъзможните дистрибуторски вериги по системата и се внасят лекарствата директно от производителя и оригиналните лекарства ще станат достъпни за българина.
0
 
 
лекарствата са стоката която се продава с най голяма надценка и затова се отвориха хиляди аптеки ,има места където са по 4-5 на 100-200 метра една от друга и никоя не фалира, защо ли??? колкото до здравната каса преди 6-7 години покриваше между 50% до 75% от стоиността на лекарствата сега този процент е под 25%.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: