ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гьошев отрича обвиненията на учениците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:03 / 08.11.2007Коментари (0)4823
© Plovdiv24.com
На 1-ви ноември в Пловдив се проведе протест на учениците срещу матурите, както Plovdiv24.com вече писа. По време на протеста обаче нещата взеха непредвиден обрат, включващ известния от близкото минало Кристиан Гьошев. Твръденията на учениците от протеста са, че той съвсем неканен не само че се е появил на сцената, а дори я е обсебил и не е позволил на никой друг да се изкаже. Plovdiv24.com ви предоставя писмо, получено от самия Гоьшев във връзка с обвиненията на учениците.

Призоваваме всички заинтересовани страни да се свържат с нас за публикуване на всички гледни точки в спора.

Гьошев: "Искам дебело да подчертая, че Инициативният комитет "За яснота в българското образование" - Пловдив е създаден през 2002 г. с учредителен протокол, където за председател е изписано благозвучното ми име, което е като трън в очите на някои лица.

По силата на нов протокол от м.септември т.г. съм преизбран за председател на този комитет от новите му членове. В тази връзка не съм самозванец, а законосъобразно избран председател и не на "някакъв си комитет", а на комитета, който през 2002 г. организира най-голямото протестно шествие в цяла България, против матурите - над 3500 ученика.

Виктория Куцарова от Пазарджик, както и нейните координатори по градовете от този комитет Випуск "Единство" са нелегитимни. Повечето от тези лица не са се виждали на живо, а се познават само от чата. Тази девойка се е самопровъзгласила за председател, а никой лично и на живо не я е избирал. Ето защо всички те, начело с Куцарова са самозванци, а не аз. Няма нищо написано и подписано на лист хартия, което да потвърди обратното на моето твърдение. Така, че нека аз да говоря за закони, а не те.

Т.нар. "Председателка" в началото се свърза с мен, но не е моя вината, че не разбира от юридическата страна на проблема, а тя е най-важната. Покрай нея спряха изведнъж да ми пишат и другите мили ученици от различните градове, които първоначално ме потърсиха за помощ. А то крушката си имала опашка - понеже аз ясно й казах, че не става за ръководител на такова нещо, тя тихомълком се обединила с други и резултата - нелегитимен комитет "Единство".

Поех отново комитета в Пловдив, по многократни молби на мои приятели -  ученици от ЕГ "Пловдив", Националната Търговска гимназия, ЕГ "Ив.Вазов", Френската гимназия, Гимназия с хуманитарен профил "Св.св. Кирил и Методий", СОУ "П.Яворов" и др. Помагам на учениците заради тях, а и защото аз бях човека започнал тази борба и още тогава бях казал, че ще я довърша.

Тук държа да отбележа с двойна дебела черта, че зад мен не стои никаква политическа сила и нямам политически интереси в този протест. Изборите както знаете минаха, а протестът беше след тях и някак си не се връзва, драги.

Искам да попитам всички тези невинни гласчета срещу мен: "Къде бяхте когато аз водих делата за Вашите матури след като завърших през 2003 г.? Къде бяхте когато се срещах с Министър Игор Дамянов и с Министър Даниел Вълчев и им представях подробни юридически доклади по проблема Ви ?" - нямаше ви. Нямаше Ви, защото разчитахте някой друг да ви свърши работата. Сега като не можете добре да я свършите - оставете пак на мен - операцията ще я направя.

Членовете на ИКЯБО - Пловдив са единствените, които се събираха на живо в цяла България по 2 пъти на седмица да обсъждат проблема. Погрешно се организира протест в учителска стачка - не се постигна масовост на разпространението както през 2002 г. с над 3500 ученика. Сега липсваха плакати и постоянни медийни изяви и затова дойдоха около 1500 човека. Налагаше се да се присъединим на 1-ви ноември към обявения в интернет протест заради общата цел. Подготвихме транспаранти и всички от ръководния щаб на ИКЯБО носеха отличителни баджове, което да ги оприличава като част от нещо законно. При пристигането ни на пл.Съединение не беше моя вината, че над 70% от присъстващите ме разпознаха като водач на протеста. Не е моя и вината, че те тръгнаха след мен по булевардите, защото аз не съм ги повеждал - аз си вървях, а те след мен. Не мога да понеса юридическата отговорност за неспазване на маршрута, понеже в разрешителното не съм аз организатора, а и полиция нямаше.

Тук искам да обърна особено внимание на факта, че по-голямата част от учениците ме подкрепяха, понеже ме разпознаха, а само около 10-тина, които бяха от хората "Единство" мрънкаха срещу мен. Ако останалите ученици не ме искаха аз щях да сляза от сцената под бурни освирквания, а такива се чуха след и по време на изказванията на хората срещу мен. Така, че фактите са съвсем различни от изложените в предната статия.

Не съм провалял протеста на учениците. Аз ги подкрепям и ще им помагам. Не съм ги предал през 2002 г., няма да ги предам и сега. Ако някой друг от тях се докаже, че повече знае от мен по юридическия въпрос "матури" и затова как се прави протест, аз ще се оттегля. Докато това не стане, в  гр.Пловдив единствения комитет, който ще ръководи нещата, ще е ИКЯБО. С или без  "Единство", ние ще следваме нашата линия на действия и ще целим максимален успех за учениците, понеже те не заслужават да са жертва на експерименти. Отворени сме за диалог и всеки, който споделя идеите и целите ни, може да дойде при нас. Не залъгваме учениците, но и не обещаваме на сто процента успех. Едно е сигурно - няма да се откажем и ще пробваме!"



Още по темата: общо новини по темата: 4
01.12.2007 »
08.11.2007 »
02.11.2007 »
01.11.2007 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
Строеж на AM "Русе-Велико Търново"
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: