Гърците: Решете проблема с Марица, наводнява ни катастрофално

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
10:07 / 21.02.2010
21752
Необходимо е час по-скоро да се реши проблемът с прииждането на река Марица, която при пълноводие причинява значителни щети в Гърция. Това каза областният управител на Ксанти Георгиос Павлидис, председателстващ Мрежата за трансгранично сътрудничество на областните управители България-Гърция-Турция. Павлидис обясни, че наводненията, които причиняват българските реки в момента са основният проблем, който стои за решаване от България, Гърция и Турция. В момента заради преливането на река Марица, хиляди декари обработваема земя в Гърция е наводнена. Павлидис обясни, че това е катастрофа за собствеността на хората. „Наводненията касаят и трите държави, за това трябва да се даде възможност проблемът да се реши в сътрудничество между тях, подчерта областният управител на Ксанти. В качеството си на председател на мрежата, Павлидис призова българското правителство, Турция и Гърция да вземат отношение по този въпрос.

Павлидис каза още, че в последните години сътрудничеството на трите държави на ниво областни управи е много успешно. „Нашето сътрудничество е от 2003 година и до ден днешен сме направили много срещи, в резултат на които отворихме и пътя Златоград - Термес, който спомогна много за туризма в северна Гърция и Южна България, каза още Павлидис. Той подчерта, че гръцките власти вече познават добре Смолян и Пампорово, като има голям интерес да се задълбочи и партньорството с Пловдив. „В мрежата за сътрудничество, която започнахме преди 7 години, беше на съвсем различно ниво. Днес обаче тези възможности са разширени особено с пътя Златорад- Термес между България и Гърция. Основната наша задача е да изградим добри взаимоотношения, с добри връзки, а по този начин и добро сътрудничество, каза още Георгиос Павлидис.

Източник: р. "Фокус" - Смолян


Виж коментарите (13)

Още по темата (93):
08.03.2010 Навявания по високите части в Асеновградско
06.03.2010 Студът и снегът се завръщат
23.02.2010 Санкции за Кошински иска Каназирева заради снега
22.02.2010 Приключи кърпенето на дупките по булевардите в "Северен"
17.02.2010 Очаква се ново критично повишаване на нивата на Марица
17.02.2010 Само 4 села в община Мадан без ток
Още новини от Новини от Пловдив:
Апетитен имот в центъра на Пловдив е даден за продан
Сигнал: Пред магазин в Пловдив има стена на срама с обидни надпис...
Пловдивчанин напомни за неизпълнено обещание
Грандиозен концерт предстои в Пловдив на един от най-иконичните п...
Манол Пейков купи две трети от къщата на Димитър Талев
Пловдивчанин: Пуснете този светофар, чакате някой да бъде блъснат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).