Гръцката компания Jumbo търси терен около Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:15 / 16.12.2007
2253
Гръцката търговска верига за играчки и детски стоки Jumbo проучва възможностите за придобиване на терен около Пловдив, съобщава Imerisia.

Плановете за закупуване на терен са свързани с програмата за разширение на мрежата на компанията на българския пазар, която предвижда отварянето на 12 магазина у нас през следващите осем години.

Първият магазин на Jumbo в България бе отворен миналия уикенд. Той е разположен на площ от 15 хил. кв. м на столичния бул. „България".

Наред с това от компанията съобщават, че Румъния също представлява дългосрочен интерес за групата. В скоро време тя планира да отвори и магазин и в Ларнака, Кипър.

Освен проектите в чужбина, веригата смята да се концентрира върху засилване на позициите си в градовете в Северна Гърция, където все още няма силно присъствие, което ще бъде акцентът на инвестиционната й програма за следващите три години.

Чрез отварянето на новите магазини в и извън Гърция компанията се надява да увеличи обема на продажбите и печалбата си с 15%.

Във връзка с тези инвестиции Jumbo планира емитирането на облигационен заем на стойност 150 млн. евро.



Източник: Investor.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).