Гражданин за срутената къща в сърцето на Пловдив: Късмет е, че няма жертви

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (3)
16:24 / 24.04.2024
10338
"Помислих си, че става земетресение към 14:40, а всъщност къщата се срути. Късмет e, че няма жертви. Надяваме се на бързи реакции и се интересувам, като гражданин кой носи отговорността за това нещо или пак тичаме след събитията както обикновено?", това коментира Д-р Хайк Гарабедян пред репортер на Plovdiv24.bg по повод срутената къща в Стария град.

Той допълни още, че живее и е израснал в района и че състоянието на къщата е такова от близо 2 години.

"Сигурно на хората ще им е трудно да повярват, че това е сърцето на Стария град. Често като се прибираме, минаваме на бегом, за да не ни утрепе някоя керемида или тухла. Лично кметът на район "Централен" господин Стаменов взе нещата присърце. Дойде и се запозна с проблема и се зае сериозно, но явно процедурите са по-бавни."

Гражданинът е член на сдружението "Аз живея в Старинен Пловдив" и преди време е имал среща с кмета на община Пловдив Костадин Димитров и заместник-кмета по културата Пламен Панов.  

Той допълни, че на 13 март е подаден сигнал и до заместник-кмета по строителство инж. Тошо Пашов.

"Едномесечният срок е минал, а аз нямам никакъв отговор. Доколкото знам в 30-дневен срок трябва да има някакво движение по преписката. Нямам представа какво се случва с нея."

Припомняме, че къщата, намираща се на ул."Васил Кънчев" 2, се само срути по-рано днес. Тя е в района на АМТИИ "Асен Диамандиев". 

Екипът на Plovdiv24.bg установи на място, че къщата продължава да се пропуква и се очаква скоро цялата постройка да падне. Има прекъснат сигнал на един от големите мобилни оператори, интернет в района също няма. Очакват се техници да коригират създалото се неудобство. 

Кметът на район "Централен" вече е информиран. На мястото има екипи на "Противопожарна и аварийна безопасност и защина на населението", които обезопасяват района. Георги Стаменов допълни, че има засегнат трафопост на EVN и ако се наложи електрозахранването в района ще бъде прекъснато до отстраняване на проблема.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (7):
08.05.2024 "Параграф 22" за срутилата се къща в Стария град
29.04.2024 6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
27.04.2024 Стана ясно кой е собственикът на рухналата къща в сърцето на Стария град, паднала заради 27 кв. м общинска собственост
26.04.2024 Георги Стаменов: Още 4 къщи в Стария град са пред самосрутване
24.04.2024 Издирват собственика на срутилата се къща в Стария Пловдив
24.04.2024 Спират тока в района на срутената къща в Стария Пловдив, пожарникари са на място
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).