Готови са проектите за две кръгови на Асеновградско, умуват как да свалят жп линията на КЦМ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
15:18 / 08.11.2017
18821
Днес беше проведена поредната работна среща, която областният управител Здравко Димитров свика във връзка с проектите за реконструкция на Асеновградско шосе и обходните пътища на Пловдив. На срещата в Областна администрация - Пловдив присъстваха шефовете на АПИ и фирмата изпълнител на реконструкцията на Асеновградско шосе "ИСА - 2000", представители на НКЖИ, "Пътпроект" ЕООД, "Електроразпределение - Юг, КЕЦ Асеновград", ОПУ - Пловдив, Напоителни системи - Пловдив, кметове и главни архитекти и експерти на общините Асеновград, Куклен, "Марица", Пловдив и областна администрация.

Готови са проектите за двете кръгови - на изхода на Асеновград и към "Долни" и "Горни Воден". В най-скоро време ще започне изграждането на кръговото на изхода на Асеновград. Готов е парцеларният план, проектирани са отводнителните и напоителни канали, започва съгласуване, след което трябва да стартират отчуждителните процедури и изграждането на кръговото за "Долни" и "Горни Воден". В процес на проектиране и одобрение е и проектът за локалните платна, към които ще бъдат добавени тротоари и велоалея, както и осветление на цялото трасе.

От строителната фирма заявиха, че до края на месеца ще бъде приключено полагането на първия пласт на асфалтовата настилка на Асеновградско шосе, който ще консервира трасето и ще го предпази от неблагоприятните метеорологични условия през зимата. В момента настилката, която е с дебелина 6 сантиметра, е положена до КЦМ.

На срещата присъства и инж. арх. Валентин Трашлиев от фирмата за тунелно строителство "Евро Алианс", който беше поканен от областния управител за консултация е намирането на адекватно решение и изграждане на съоръжение за сваляна нивото на жп линията, обслужваща КЦМ. Приоритетите са - завършване на Асеновградско шосе, проектиране и изграждане на югоизточния обходен път и последен етап е проектиране и изграждане на югозападния обходен път с кръгови кръстовища и локални платна.


Виж коментарите (11)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).