Готова е процедурата за Южния обходен колектор на Пловдив

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
13:41 / 04.03.2020
6801
ВиК Пловдив, в качеството си на бенефициент по оперативна програма “Околна среда" е готово с процедурата за Южния обходен колектор. Утре тя ще бъде внесена в Агенцията за обществени поръчки за предварителен контрол, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че Южният обходен колектор е с дължина около 11 километра - тръгва от бул. “Пещерско шосе", върви под улиците “Царевец" и “Модър", оттам под булевард “Александър Стамболийски", улица “Нестор Абаджиев" в ж.к. “Тракия" и се зауства в пречиствателната станция на Ягодовско шосе.

Водопроводът ще бъде паралелно подменен изцяло в обхвата от "Пещерско шосе" до "Кукленско шосе", което би сложило край на постоянните ВиК аварии в район “Южен". Стойността на проекта е 81 милиона лева.

“До края на месеца ще изпратим за предварителен контрол в агенцията и другите две важни мероприятия по тази програма - подмяна на довеждащия водопровод от помпена станция “Юг" и двата довеждащи водопровода от помпена станция “Север". Имам уверението от страна на администрацията, че съгласувателните процедури по отношение на изготвяне на строително разрешение за тези обекти вървят добре в администрацията", заяви пред журналисти шефът на ВиК Спартак Николов.

Към процедурата за Южния обходен колектор се добавя и цялостната реконструкция на второстепенната колекторна мрежа, която върви по улица “Петър Стоев".

“На места колекторът ще стига до 3.5 метра вътрешен диаметър. Това е голямо предизвикателство. Ако при предварителен контрол бъдат маркирани забележки, то те задължително ще залегнат и в самата процедура", коментира Николов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (132):
01.05.2024 Кметът на "Южен": На мен също не ми харесва, но сме в заварено положение
30.04.2024 Вече асфалтират улица "Петър Стоев"
27.04.2024 Сигнал: Това истина ли е?
22.04.2024 Завършват ремонт на ключово кръстовище, ама не го пускат за движение
11.04.2024 Търпението на пловдивчанин се изчерпа: Драги тарикати, разберете, че не сте нещо повече от всички останали
10.04.2024 Поредно неспазено обещание в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).