ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Горчивите размисли на един пловдивчанин за КАТ, МВР и още нещо
Автор: Васил Динев 08:54 / 13.08.2016Коментари (19)10296
© Plovdiv24.bg
Plovdiv24.bg публикува гледната точка на свой редовен читател, касаеща системата на МВР, без редакторска намеса:

Горещите августовски дни си вървят, керванът от дебили и чобани по пътя - също, кучетата си лаят, но изведнъж четем следният материал, написан, най-вероятно, в добре климатизираната стая на някой ПиАр от МВР - "Пловдивската полиция: Спипахме доста нарушители за последните 24 часа".

В материала се посочват невероятните статистики от 50 акта, 111 фиша и 105 електронни фиша за едно денонощие. Липсва, обаче, на кое сенчесто местенце са стояли въпросните герои, написали всичките тези актове, фишове и електронни фишове. Според мен е на някое малко кръстовище, с удобно, пересто дърво, под което да стои служебното МПС, за да не се нагрява твърде много...

Явно в средите на милицията това са зловещи цифри, показващи грандиозен труд, себеотдаване и повод за 20-на заплатки при пенсиониране на крехката възраст от 40 години. И сигурно са били сериозни тези цифри във времената, когато Студената война беше в разгара си. 

Такива цифри в тогавашна сводка (не че бяха публични, защото народната власт не даваше на народната милиция да казва на народа нещо) биха звучали като грандиозна акция и в съзнанието на образцовият соцгражданин ще изплуват жигулита със сини ленти, милиционери с военни униформи и калашници, спрени москвичи, лади и трабанти, въобще - активно мероприятие за борба с недъзите на развитито социалистическо общество.

Чудите се защо "милиционерствам" до момент в статията ли?

Ами защото (на)родната полиция не е мръднала на йота от "разгара на Студената война". Защото въпросната полиция трябва да "пипне" някого, и при желание, да му напише акт/фиш. И то само при грешен отговор на въпроса "И ко прайм ся?". 

Свят, в който програма за разпознаване на лица може да се инсталира на всеки що-годе читав телефон, да не говорим за софтуер, който може да анализира трафик, да разчита номера, да отчита нарушения по предварително зададени параметри, та този свят е чужд на (на)родната полиция. Те си я карат на емпиричният принцип "око да види, ръка да пипне".

Не знам колко стотици хиляди автомобили има по изстрадалите улици на прекрасния ни град, но виждам, че шофьорите-селяндури не само не намаляват, а напротив - увеличават се, и то в геометрична прогресия. 

Този проблем не е нито градски, нито държавен, а континентален. За решаването му преди 20-на годинки първо в големите градове, после в по-малките в (практически всички) други държави са монтирани десетки, стотици, хиляди камери. 

При това камери, които (О, Чудо Невиждано!) налагат глоби, без да има "административен капацитет" пред монитора! Или, преведено на милиционерски, без да изразходват въпросния "административен капацитет" от така ценните братовчеди, съпруги, дъщери, работещи в административната система на (на)родната полиция.

Едва ли остана неработещ в "системата", който да не е наясно, че девет десети от тази система са в нея за да им плащат, а не за да работят. Едната десета "балъци", които имат някаква чест ведно с пагона си, отдавна са обезверени от тълпите роднини, връзкари, парашутисти, от приличащите на свински черва родови и кланови връзки, чрез които вече пето поколение стават "милиционери" тотални некадърници. 

Същите тези показват активност само при задаване на въпроса "И ко прайм ся?", както и да пушат пред Парламента в защита на така лелеяните 20 заплати. 

Тези девет десети са "пипващите", защото, първо, мозъчният им капацитет е на ниво "ранен протохоминид", второ, защото са мързеливи и трето, защото "административният капацитет" на родата им е със същите мозъчни показатели като тях самите.

За съжаление грозната истина лъсва все повече, а тя е - и с КАТ, и без КАТ - все едно. Разликата е един милиард лева.

Очакваме нов репортаж колко и кого са "пипнали" от (на)родната полиция. Да видим този милиард къде отива, аджеба.

Тръпнещ в очакване...








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много критикуващи статията и нито един по същество. Аре, отворковци, кажете що катажиите не могат да глобят всички нарушители, дето са снимали през деня? Не, не е щото нямат капацитет. Щото правилата са им некадърни, а тези правила ги прави кой? Да, точно така, избраните от вас, матряла. Ае са си сърбайте кашичката и си трайкайте, като ви събере някоя мутра на магистралата с 200, щото вие си го избрахте.
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 13.08.2016 г.
+4
 
 
Уникално го е казал авторът. Един милиард годишно бюджет и насреща ... НИЩО.
-4
 
 
пишештия този паквил няма смелоста да застане с името си бог знае кодко акта има
-1
 
 
Писателя не знае какво означава геометрична прогресия, май.
+4
 
 
По мое скромно мнение написаното от читателя е абсолютно вярно! Даже смятам, че истината ще излезе още по-шокираща, ако излезе изобщо! Освен административните услуги да си извадя паспорт, лична карта, разни справки, не са много реалните дейности на МВР. Четем за някой, който са го пипнали я с наркотик, я се е сбил в заведение, или пък са го хванали да краде. МВР се хвали с някакви фантастични резултати за процент разкрити престъпления, а реално как е? Най-много за 5% от престъпленията са заведени делата за углавно преследване. А сега да умножим тези 5% на 60% разкритите престъпления и какво ще получим всъщност? Получаваме едва 3% !!! Това е даже добър показател за тези "доблестни" органи на реда.
+6
 
 
На всяко едно голямо кръстовище се виждат стотици нарушения на ден. И милите ни катаджии вместо да спират нарушителите и да всеят някакъв респект си дебелеят спокойно на сянка дебнейки някой балък да отчетат фалшива дейност.
-3
 
 
Много е лесно да седиш зад монитора и да критикарстващ. "...Тръпнещ в очакване..." - автора на тези драсканици най-вероятно може само три неща: да тръпне, да чака и да критикува. Защо не направи нещо за да се промени системата, а само дрънка по блоговете?! Или спазва старото правило написано прекрасно от Ботев : "Пием, пеем буйни песни и зъбим се на тирана; механите са нам тесни - крещим: "Хайде на Балкана!" Крещим, но щом изтрезнеем, забравяме думи, клетви, и немеем и се смеем пред народни свети жертви!"
+7
 
 
За съжаление,всичко написано е вярно,макар и доста натурално написан!Ако на някой му се струва пресилено ,да покара кола в нашия град в следобедните часове,когато всички се връщаме от работа.А за коли с малки деца на задната седалка(понякога и това се вижда,но някои пикльовци са до бащите си на предната)изобщо не е препоръчително да движат по нашите пътища.Никой не желае да забележи залепения стикер на задното стъкло.Ако наистина се монтират камери и реално се налагат глоби,може би ще има резултат!
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: