ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Голяма награда за пловдивска болница за инвестиции в детското здравеопазване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:54 / 07.05.2023Коментари (0)6229
Отличие за Инвестиция в детското здравеопазване за 2023 година получи УМБАЛ “Свети Георги" ЕАД - Пловдив с проекта си за новия Лечебно-диагностичен корпус за детски, хематологични и онкологични заболявания. Награждаването бе по време на официална церемония в залата на хотел "Санкт Петербург", като част от осмото издание на Балканските медицински награди.

Златната статуетка бе приета от председателя на Съвета на директорите на лечебното заведение доц. д-р Иван Соколов.

Благодарим за наградата и за признанието. След дълга и упорита борба, днес строежът е вече факт, а съвсем скоро ще имаме и база, която изцяло отговаря на съвременните изисквания за лечение, оборудвана с модерна техника. В клиниката ще работят едни от най-добрите и отдадени на работата си специалисти. Поздравления за това, че не никой не се отказа от идеята и получи подкрепата на толкова хора, каза доц. Соколов.

Връчването на наградата бе в навечерието на 144 годишнина от основаването на болницата. По този повод изпълнителният директор на най-голямото лечебно заведение в страната проф. д–р Карен Джамбазов направи кратка равносметка за развитието на болницата през последните години.

От фактическа декапитализация през 2010 година, над 24 млн. лева натрупани загуби и близо 14 млн. лв. просрочени задължения към доставчици, през последните години болницата е сред първите позиции на най-успешните организации в здравеопазването и ежегодно реализира значителна печалба от дейността си.

Поемайки ръководството на изправеното пред фалит лечебно заведение, преди около 13 години мениджърският екип трябва да избере безпрецедентен и решителен курс на управление. Усилията се насочват не толкова към рестрикции и използване на всички приходи за покриване на старите дългове, колкото към това цялата енергия и ресурси да бъдат вложени в подобряването на условията на труд и заплащане, мотивиращо персонала, въвеждане на нови технологии с нови медицински дейности и осъвременяване на остарялата материално-техническа база.

Стремежът на ръководството на УМБАЛ “Свети Георги" Пловдив е непрекъснато да се поддържа и развива конкурентносспосбността на клиничните и диагностични структури, с по-големи възможности за дейност на болничните звена и повече приходи. Но за да успее да поддържа стабилност при управлението на всички основни и допълнителни дейности се изисква сигурна финансова политика, с оглед на което от 2011 г. до момента лечебното заведение в края на всяка година формира положителен финансов резултат.

Ефективното управление изисква и добро планиране на всички разходи, благодарение на което в периода 2011 - 2022 г. УМБАЛ “Свети Георги" формира собствен ресурс в размер на над 100 млн. лв., с който реализира редица проекти за подобряване условията на работа, модернизиране на диагностично-лечебната база и базата за обучение на студенти, докторанти и специализанти.

Болницата кандидатства на конкурентен принцип и печели множество проекти по различни финансови инструменти и програми на ЕС.

Част от осъществените проекти са създаването на Високотехнологичен център за образна диагностика на онкологични заболявания, Интегралният център за хирургично лечение на тумори и травми, Високотехнологичният център за трансфер на знание на здравни технологии за Южен Централен регион на България, преустройството на бившия спешен сектор в Хирургическия блок в модерно Спешно отделение по стандарта "Спешна медицина“ и строителството на нова инженерно-техническа инфраструктура и нови сгради.

Примери са също така мащабните преустройства и ремонти на повечето клиники и отделения на лечебното заведение и закупуването на иновативни технологии и медицинска апаратура, в т.ч. редица роботизирани медицински системи.

В резултат на последователната политика през последните години, УМБАЛ "Свети Георги" в момента е подготвена за предизвикателствата на новото време, а повечето клиники на здравното заведение технологично и професионално се равняват на най-добрите примери в Европа и по света.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигранти и бежанци
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: