Голяма чужда компания стъпва в Пловдив!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (13)
11:06 / 06.12.2018
16510
15 нови инвеститори са се установили в "Тракия икономическа зона" в и край Пловдив тази година. Финансовото измерение е за над 150 млн. евро. Очаква се и стъпването на голяма турска текстилна компания. Това стана ясно при представяне на резултатите на Образователно-индустриалния борд през изминалата година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Председателят на "Тракия икономическа зона" - Пламен Панчев, отчете успешна година за българския инвеститор. Дори допълни, че в предходните години в зоната са се коментирали основно чуждестранни инвеститори, докато сега те вече са български.

"Имаме добро сътрудничество с Турция. Голяма част от турските компании са за високотехнологични продукти, което позволява по-високи заплати и квалифиционно развитие на специалистите", поясни Панчев и добави, че предстои стъпването на турска текстилна фирма в "Тракия икономическа зона", която ще е с 40 висококвалифицирани служители.

По думите две от компаниите са се сдобили с отличие А клас за инвестиции, което е позволило в зоните Куклен и Марица да се привлекат инвестиции за инфраструктура. Обмисля се в Професионалната гимназия по машиностроене да се изгради общежитие, за да се осигурят по-добри условия и да се привлекат млади хора в професиите, необходими за бизнеса.

"Имаме уверение от ръководството на държавата, че ще подкрепи тази идея, защото е добре във всяка индустриална зона да има едно специализирано училище, което да два кадрите за бизнеса в зоната", поясни председателят на "Тракия икономическа зона".

Заместник-кметът Стоянов прогнозира, че през следващата година темповете на развитие на бизнеса ще е същата, заради което работата на Образователно-индустриалния борд ще продължи. По думите му ще се търси и съдействие от държавата, ще се търсят начини за привличане на още фирми и ученици, които да се включат в борда.

Отчетът на Образователно-индустриалния борд изнесоха кметът Иван Тотев, заместник-кметът Стефан Стоянов, председателят на зоната Пламен Панчев и икономистът Георги Стоев. Цел на борда е въвеждане на програма за професионална ориентация и мотивация на ученици от VI и VII клас, както и увеличаване на интереса към професионалното образование от ранна детска възраст. Близо 200 деца от 5 пловдивски училища са включени в него от създаването му.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).