Голям удар на НАП Пловдив и МВР, има арестувани!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
11:35 / 15.08.2019
11176
Мащабна полицейска акция осъществиха в рамките на няколко дни служителите от сектор "Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР Пазарджик. В операцията са взели участие още данъчни инспектори от НАП Пловдив, служители от Областната инспекция по труда и Областна дирекция "Безопасност на храните“. Вчера полицаите извършили проверка на магазин в центъра на Пазарджик, обособен за продажба на мобилни телефони и аксесоари.

Оказало се, че там се предлагат за продажба накити и украшения от злато. Ползватели на магазина на пазарджиклиите М.И.- 20 г., брат му Е.И. – 21 г. и В.К.- 50 г. При извършеното претърсване в него, както и в жилищата, обитавани от тримата, органите на реда открили общо 8.9 килограма изделия от злато – гривни, колиета, пръстени, обеци, медальони. Накитите не са декларирани по времето на вноса им от съседна страна, обектът не е лицензиран за продажба на изделия от благородни метали.

Данъчните инспектори установили и липсата на касови бонове при контролни покупки от магазина. Очаква се днес той да бъде запечатан и подложен на щателна проверка от служителите на приходната администрация. М.И. и В.К. са задържани в ареста за срок от 24 часа, а намерените изделия от благородни метали са иззети. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 251, ал.1 от Наказателния кодекс.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).