Голям проблем пред Пловдив заради поскъпнала суровина!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
15:34 / 31.03.2022
6996
Преасфалтирането на улици тази година ще се забави поради липса на суровина, съобщи за Plovdiv24.bg кметът на район "Централен“ Георги Стаменов. "По това време традиционно кърпим дупки и преасфалтираме по-големи участъци, но сега временно асфалтирането сме го спрели, тъй като няма битум.

Увериха ни, че между седмица до 10 дни трябва да започнат да произвеждат битум. Цената на битума минава 1400 лева на тон, а беше 400 лева миналата година, а и няма производство“, каза Стаменов.

"Обикновено лятно време фирмите започват асфалтиране. Но от миналата седмица ни предупредиха, че изчерпват последните количества, няма производство и трябва да се изчака", каза районният кмет. 

Район "Централен“ има две-три места, които трябва да бъдат асфалтирани на всяка цена. Това са участък между ул. "Граф Игнатиев“ и "Петко Д.Петков“, който преди две години се подготви за асфалт и трябва да се довърши. Бяхме предвидили и едно междублоково пространство на ул.“ Граф Игнатиев“ и бул.“Цар Борис Трети Обединител“, други близо три дка са за асфалтиране на готов паркинг. "Всичките тези обекти са задържани временно и когато има суровини, те трябва да се довършат“, каза Стаменов.

По думите му, за кърпене на дупки има отделено малко количество, което умишлено се държи в резерв и ако се отворят големи дупки по пътищата, да се запълнят с него. Очаква се битум да има след 15 април. 

Кметът на "Централен“ посочи още, че трябва да се преасфалтира  и участък от бул. "Марица юг“,  между УХТ и "Копривщица“, пространство от ул. "Загоре“ също е за преасфалтиране, пешеходните пътеки на Младежкия хълм, които сега са в изключително амартизирано състояние, участък между бул. "Христо Ботев" и Копривщица също е останал за преасфалтиране след големия ремонт и други. Изчакват се суровини, за да може да се реализират тези обекти.

"Истината е, че цените вървят нагоре, цената на петрола е борсова, производствените разходи са увеличават и респективно се увеличават и горивата. Кризата се отразява навсякъде“, коментира още Георги Стаменов.

Виж коментарите (3)

Още по темата (238):
23.03.2024 Препятствия по бул. "Христо Ботев" в Пловдив
26.12.2023 Предупреждение: Внимавайте ако минавате по този булевард с автомобил!
09.07.2023 Районният кмет Язов да се самосезира, не е толкова трудно
15.05.2023 Улица "Вегетарианска" в Пловдив в трагично състояние
01.05.2023 По тъмно в Кючука: Оправиха доста мизерия, но не от Общината
06.04.2023 Педупредени сте! Нова опасност дебне шофьорите в Кючука
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).