ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Георги Титюков: Не е лошо да се изградят обекти, които генерират приходи за града
Автор: Диана Бикова 10:10 / 24.12.2019Коментари (6)8199
© Plovdiv24.bg
Георги Титюков е роден на 10.10.1975 г. в гр. Пловдив. Средно образование е завършил в Техникум по строителство и архитектура "Й. Николова" - специалност "Геодезия, фотограметрия и картография". Висше образование е завършил в ПУ "П. Хилендарски" - специалност "Корпоративни финанси". Магистър по макроикономика.

От 1996 г. работи в местната администрация. След местните избори през октомври/ноември 2019 г. започва четвърти мандат като заместник-кмет на община Пловдив, с ресори "Спорт и младежки дейности".

2019 г. може би е най-лесна за оценка, тъй като имаше избори и там оценката я дава Негово величество гражданинът на Пловдив, казва в интервю за Plovdiv24.bg заместник-кметът Георги Титюков

В предишния мандат, освен за спорт и младежки дейности, Титюков отговаряше и за социалната политика на община Пловдив. От 27 социални услуги в началото, сега има 56, а през отиващата си година са стартирани още 11 такива. Само през 2019 г. са привлечени доста сериозни средства по проекти в социалната сфера. 

След одобряването от Общинския съвет на новата структура на община Пловдив, Титюков ще отговаря само за спорта и младежките дейности. 

Пловдив беше домакин на редица престижни международни спортни турнири, световни и европейски първенства, отчита зам.кметът. В дирекция "Спорт и младежки дейности" са регистрирани 123 спортни клуба, които развиват над 40 вида спорт и които се подкрепят ежегодно. В сферата на младежките дейности се реализират програма "Пловдив за младите", очаква се напролет да бъде одобрен нов проект на Младежкия център, който беше изграден с безвъзмездна финансова помощ по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. 

В спортната сфера са изготвени няколко проекта, които са със строително разрешение, но реализацията им зависи от това дали ще има финансиране. Това са: спортната зала на ЕГ "Иван Вазов" /Руската гимназия/, басейн "Младост", спортен комплекс "Дунав", пристройката на лекоатлетическото хале зад стадион "Локомотив", физкултурен салон на училище "Екзарх Антим I" и др.

Вероятно ще се работи и по екопарк "Марица" - т.нар. дублиращ гребен канал. Там предстоят отчуждителни процедури за терен от около 12 декара, собственост на английски инвестиционен фонд. Той е оценен на 1.350 млн. лв. 

Зам.-кметът Георги Титюков, който е председател на ПП "Кауза Пловдив", коментира предложението на ЕИБ за кредитна линия до 120 млн. Според него, първо е важно да се определят обектите, за които са нужни пари. Той смята, че не е лошо някои от обектите да генерират приходи на града, като басейн "Младост", екопарк "Марица". "Знаете, че на световно първенство идват 3000-4000 души, от страни с много висок стандарт. Десет дни стоят тук - хотели, ресторанти, сувенири, магазини..."

Титюков коментира базата на двата пловдивски гранда "Ботев" и "Локомотив". Той е категоричен, че чрез диалог с представителите на двата клуба трябва да се намери решение на проблемите им. Стадион "Пловдив" може да се изгради наново с държавно финансиране, ако бъде одобрена съвместна кандидатитура на балканските страни за световно първенство по футбол. 

Решението за концесионна такса от 100 лв. е одобрено от Общинския съвет, припомни зам.-кметът, но подчерта, че трябват последващи решения, конкретни за всеки отделен казус, които може да отнемат около 6 месеца.

Георги Титюков разказва за уникалния конкурс "Млад предприемач" с парични награди за първите четири места. Две трети от призьорите са развили още повече първоначалната си идея, а някои са разраснали бизнеса си и дори имат по 10-12 служители.

Зам.-кметът сподели и какви проекти подкрепя общината по програма "Пловдив за младите".

В края на интервюто Георги Титюков отправи своето пожелание към читателите на Plovdiv24.bg.

Цялото интервю гледайте във видеото.



Още по темата: общо новини по темата: 24
01.01.2020 »
01.01.2020 »
01.01.2020 »
31.12.2019 »
31.12.2019 »
30.12.2019 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лапачката е голяма. ... Не е лошо да се направят мостове, поне два над Марица! Да се направи пробив от "Скобелева Майка" до жк- "Тракия", да се направи околовръстното, да се даде летището на концесия, за да заработи.....тогава инвеститорите сами ще дойдат, защото ще има благоприятна инфраструктура за инвестициите им! 4-ти мандат да казваш "не е лошо" е срамно! Не беше лошо да се обърнете назад и да видите, какво постигнахте за 10 години във властта!?
0
 
 
Набора много дейно работи, за да си позволи млада тунингована съпруга. Питам се с една кметска заплата как успява да задържи такъв хуманоид до себе си :-) Кмет да си в тая държава.
0
 
 
Като колудрума ли? Общината да не си вре носа в бизнеса. Видяхме на какво е способна
0
 
 
Без пари малко акъл на другара Тютюкоф от какво магат да дойдат кинти за града; строителство на; оазиси, бензиностанции, дюнери, хотели. ресторанти и евентуално заводи...всичко това държавно...С две думи;какъвто бизнес правят чесните часници това да правят и другарите в кметство и област. И най важното да не забравяте че в ЕС са приготвени 100 милярда евро за ФПЧ и община област или правитество могат да участват с някакво проектче.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: