ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Георги Гатев, ГЕРБ: Приемствеността в политиката е качество на далновидния управленец
Автор: Диана Бикова 17:16 / 16.10.2023Коментари (0)4505
©
Интервю с Георги Гатев - кандидат за кмет на район "Тракия" от ПП ГЕРБ

- Г-н Гатев, представете се пред нашите зрители – на каква възраст сте, образование, опит?

- На 36 години съм, женен, с едно дете. Кандидат съм за кмет на район "Тракия“, където живея цял живот откакто съм се родил. Средното си образование завърших в ЕГ "Иван Вазов“, след което продължих с бакалавърска степен по политология в Пловдивския университет. Имам завършена магистратура в УНСС в София. През годините, в които бях студент, имах възможност две лета да работя и живея в САЩ. Имах възможност да участвам в изграждането и реализирането на европроект по ОП "Рибарство и аквакултури“. След завършване на висшето ми образование съм работил на отговорна позиция в три частни компании. След това успях да реализирам своите идеи в моя собствена компания и дейност. Седем години по-късно мога да кажа, че имам успешен бизнес в сферата на автоуслугите.

- Кметът на "Тракия" три мандата Костадин Димитров сега е кандидат за кмет на Пловдив. Ако бъдете избран, ще има ли приемственост в управлението на района?

- Искам да отбележа, че от началото на кампанията се стремя тя да бъде позитивна, открита и с грижа към човека. Приемствеността, последователността и извличане на ползите от предходното управление, особено ако е толкова успешно, колкото на г-н Костадин Димитров, е в основата на успеха на един бъдещ кмет.

Енергията на всеки кандидат трябва да бъде насочена към надграждане на това, което вече се е случило и да добави своята стойност в годините, в които ще управлява.

В тази връзка категорично мога да заявя, че ще има приемственост в моето управление, ако бъда избран за кмет на "Тракия“. Дори нещо повече – моята програма е изградена съвместно с г-н Костадин Димитров и е програма на реални проекти, които стоят в кметство "Тракия“. Т.е. написаните неща в нашата програма не са обещания, а са неща, които са действително започнати и има нужда някой да ги довърши.

Смятам, че приемствеността в политиката е качество на далновидния управленец.

- При срещите си с тракийци какво най-често искат от вас, какви въпроси най-често поставят?

- Последните две седмици имах възможността да се срещна със стотици хора. В болшинството си хората ме посрещаха с усмивка и с позитивизъм, когато се представях редом с името на г-н Костадин Димитров като негов наследник и последовател в район "Тракия“. Голяма част от хората се радваха и лично с мен да се запознаят, изпозвайки думи и обръщения, че се радват, че се дава път на младите. Доста казаха: Щом г-н Димитров ви има доверие на вас, ние също ще ви подкрепим. Като цяло, настроенията в район "Тракия“ са изключително позитивни и положителни.

В интерес на истината, има и хора, които нямат интерес към изборите. Предимно са млади хора, малка група от тракийци, но все пак ги има, изпитват апатия към политиката. Единици са тези, които изказаха недоволство, но по-скоро от неща, които не зависят от районния кмет, а от неща, които са на ниво на голям кмет или на държавно управление.

Мога да ги обобщя в три групи както искаха тракийци от мен: да бъде продължено развитието на район "Тракия“, както се е случвало до момента, следващият кмет да бъде близо до хората, както беше предишният, да бъдат запазени тревните и зелени площи и, ако може да бъдат увеличени. В мое лице мога да гарантирам, че тези желания ще бъдат изпълнени, тъй като точно тези неща са акцентът в нашата програма: грижа за хората, близко управление до граждани, както и готови проекти за решаване на зелените площи в района.

- Вашият предшественик превърна парк Лаута в емблематично място, паркът бе разширен със 70 дка. Той изгради нов парк "2019“ на бул. Освобождение, започна облагородяването на парк "Кан Крум“. Ще продължите ли в тази посока на развитие на зелената система?

- Да, разбира се, че ще ги продължа. Г-н Димитров оставя в кметството наследство готови проекти, които трябва да бъдат реализирани след него. Много неща бяха направени в неговите три мандата, но има и други, които могат да се направят: довършване на парка зад паметника "Кан Крум“, надграждане и добавяне на още атракциони в парк "Лаута“, пространството между зона А12 и А10, което се намира южно от парк "Лаута“. Гарантирам, че ще направим стъпки за превръщането на Ботаническата градина в парк, но определено проектът и финансирането там трябва да бъдат много сериозни, за да получи ефекта, който имаме в "Лаута“. На последно място, но не и по важност, тревните междублокови пространства.

- Предвижда ли се в "Тракия" отварянето на нова детска градина или ясла?

- Добрата новина е, че следващото управление в район "Тракия“ ще има възможността да открие нова детска градина. Срещу блок 126 има построена, готова градина, която предстои да бъде отворена.

Относно детските ясли – има определен терен в карето между зона А12, А10 и А11. Теренът е обособен, предвиден е за детска ясла и предстои в следващите 4 години на мандата да бъде изпълнена.

Искам да уверя жителите на "Тракия“, че в района има няколко терена, които са със статут за детски заведения. Т.е. след откриването на новата градина пред блок 126 и тя започне да функционира, ние ще направим задълбочен анализ да проверим до каква степен и колко необходими места има за децата и колко има нужда в бъдеще да бъдат разкрити.

- Кои ще са приоритетите в инфраструктурните проекти?

- В инфраструктурата на "Тракия“ има няколко акцента, които съм отбелязал в програмата. На първо място това е паркирането. Големият проект, който ще бъде изпълнен в следващите 4 години, е построяването на многоетажен паркинг близо до блок 62.

Имам ангажимент да изградим и осигурим възможно най-много паркоместа, но искам дебело да подчертая, че няма да бъде за сметка на тревните площи.

Планираме в следващия мандат бул. "Цар Симеон“, от "Асеновградско шосе“ до "Ягодовско шосе“, да бъде доасфалтирана в участъците, където има нужда.

Акцент в нашата програма за инфраструктурните проекти е и приоритетната зона А13, т.нар. "Скобелева майка“. Обходих пеша района от край до край и се срещнах с много хора. Районът е голям и широк, има потенциал.

Други инфраструктурни проекти са междублоковите пространства. В голяма част от блоковете до момента бяха изградени нови тротоари и площадки пред тях. Има места, на които е удоволствие да седнеш и си починеш, или да живееш там.

Трябва да отбележа, че в грижата за района трябва да се включим всички заедно. Администрацията от своя страна ще направи необходимото, за да може гражданите да се чувстват добре, но моята цел в следващите 4 години е да обединим хората около идеята за превръщането на "Тракия“ в един още по-добър квартал за живеене и да развием заедно всички тези междублокови пространства.

- Ще продължите ли политиката "близо до хората" на районното кметство? Как точно си го представяте?

- Аз идвам от частния сектор, от сферата на услугите. Там, ако не обслужваш хората с отношение, ако не им обръщаш внимание и ако не се стремиш да решиш техния проблем, си загинал. Предходното управление с цялото административно обслужване беше изключително отворено към гражданите и това е нещо, което ще искам да запазя и да продължа. В моята работа стигнахме до ниво, в което клиентите в един момент се превърнаха в приятели и идваха да ни посещават с и без причина. Това е моделът, който искам да наложа и в районното кметство.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Георги Гатев е кандидат за кмет на район "Тракия" от ПП ГЕРБ, бюлетина 7.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.



Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Футбол - други
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: