"Газят" пешеходци! Превърнаха велоалея и тротоар в магистрала 

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (5)
07:35 / 22.07.2022
10870
Шофьори превърнаха велоалея в магистрала, видя Plovdiv24.bg. Мястото е велоалеята на булевард “Източен" от улица “Славянска" до булевард “Христо Ботев". 

От снимките и заснетия видеоклип е видно как шофьорите маневрират по тротоара, велоалеята, между пешеходците и велосипедистите.  А целта е да паркират автомобилите под терасите си. 

Тези, които са разположили возилата си по-близо до булевард “Христо Ботев", директно изскачат на пешеходната пътека, където тротоарът е скосен, и оттам направо на пътното платно. Неведнъж сме чували за деца, прегазени в пешеходни зони. Въпрос на време е това да се случи и там, ако някоя разсеяна майка да изпусне детето си от поглед.

По принцип в Пловдив сме свикнали да има споделени зони между пешеходци и велосипедисти, но не и с всички участници на движението. За съжаление по-широките тротоари са превърнати в паркинги.

Опасната практика специално на този тротоар на булевард “Източен" е от години, но никой не взима мерки за отвоюване на пешеходната зона от автомобилите. Антипаркинг колчета биха спасили човешки живот, стига да има кой да ги сложи. Самосезирането от страна на контролните органи ще бъде повече от полезно, за да напомнят на хората с шофьорски книжки, че законът и правилата са по-важни от чувството за безнаказаност и недосегаемост

И така: зелените площи вече не стигат, няма място по булевардите и тротоарите, колите завземат всяко свободно пространство. Един да паркира някъде и на другия ден има вече петима. Колкото по-удобна е инфраструктурата са колите, толкова повече са те.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)

Още по темата (2384):
12.05.2024 Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
10.05.2024 Кое го прави по-голям от останалите?
05.05.2024 Пловдивчанин: Някой си затваря очите!
05.05.2024 Сигнал за нарушение в пловдивски мол
05.05.2024 На "баровци" им се свидят по 2 лева, влече ги безплатното
04.05.2024 Пловдивчанин: Правопропорционална зависимост между наглостта и големината на колата
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).