Фирма с високотехнологично производство търси инженери, заплатите са на друго ниво

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
19:35 / 04.10.2021
21811
Българска фирма с високотехнологично производство в сферата на оптичния бизнес търси професионални инженери, насочени към оптичните технологии, както и оператори. Това обяви собственикът на компанията "Кимкооп Холдинг" Светозар Георгиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Общо взето търсим прогресивно мислещи инженерни кадри и оператори, които да могат да работят с нашите машини. В България почти не се произвеждат такива готови кадри“, каза Георгиев и поясни, че идеята им е да се кооперират с пловдивските университети, където да изпратят хора, които да специализират като стипендианти, за да може да имат кадри. Те ще привличат такива от цялата страна, включително и от чужбина.

"Търсим си хора, които са носители на хай-тек технологии, каквито няма в сродни български предприятия. Фирмата има предимно чуждестранни партньори и затова е необходимо друго ниво. Те са получили вече ноу-хау от Щатите и от други специалисти  от Западна Европа. "Фирмите, с които работим, също са дали някакво ноу-хау в нашето производство“, каза Георгиев.

Фирмата развива семеен бизнес, а след години синовете на Георгиев ще унаследят готовия бизнес. Произвеждат оптични елементи, възли и прибори, термокамери и оптични такива, очила за нощно виждане както за граждански, така и за военни цели. "Имаме и участие в проект за 8К камери, които са за кинопроизводство и произвеждаме елементи за наш партньор, който търси най-високото качество в този оптичен бизнес. Правим и обективи за нашите партньори и възли“, добави Георгиев.

Всичкото производство е на 100% за износ. Фирмата не работи за България. Нейни партньори са фирми от Западна Европа, САЩ, Израел, Сингапур и от цял свят. "Имаме представители навсякъде, оторизирани сме да произвеждане и за военните в САЩ“, каза още Светлозар Георгиев.

Фирмата разширява производството си като се мести от Панагюрище в Пловдив, тъй като там възможностите са лимитирани. В момента в компанията работят около 50 души. Идеята е за две-три години да нараснат три пъти.

Компанията освен, че расте устойчиво вече се конкурира с най-добрите подобни компании в света, като създава цялото си ноу-хау в България. Добрата традиция и високотехнологичното производство предполагат и друго ниво на заплащане. Работи с големи компании в света, като повечето са ангажирани във военния бизнес. Това е затворен бизнес, където всички партньори се знаят и не могат да стават измами, каквито другаде се случват, твърди собственикът.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).