ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Фалират заведения на Гребната заради война между Спортното и Пловдивспорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 25.08.2010Коментари (2)3793
©
Бивши и настоящи ученици от
СУ "Васил Левски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ледът беше най-дефицитната стока вчера в заведенията край Гребната база. Липсата на ток изправи на нокти ресторантьорите. Изхвърлих стока за повече от 10 бона, оплака се управителят на "Чинара" Цветан Цеков. Още в петъка той е заредил фризерите с продукти, за да посрещне началото на работната седмица в готовност. Неочаквано в понеделник в ранния следобед всичко угаснало. Хладилниците започнали да текат и на боклука отишли всички хранителни продукти, с които трябвало да се посрещат клиентите.

Имахме резервация от 90 души чужденци, които дойдоха да обядват, разказва и Иван Кисимдаров от заведението "Гребеца". Хората дошли по договор с туроператорска фирма, седнали да обядват на зелената трева в градината. Поръчали си хапване, но дърпането на шалтера вързало ръцете на готвачите. Чуждестранните гости така и не успели да разберат какво значи да ти спрат тока, въпреки че си си го платил. Тръгнали си удивени, без дори да могат да си получат електронната сметка за консумацията, тъй като и касовите апарати угаснали.

Изхвърлих сладолед и друга бързо разваляща се стока за повече от две хиляди лева, разказва собственикът на Whitе bar Борис Николов. Раздавахме на случайни хора, които минаваха покрай Гребната база, сладолед без пари, защото фризерът се разтапяше, обяснява нестандартната си идея той. При него ударът от спирането на тока е жесток, тъй като пречиствателните съоръжения на водата на басейна не работят. Поне десетина дни ще са му нужни, за да завърти наново колелото, ако блокадата на Гребната база без ток продължи.

Ние сме в клопка, коректни платци сме, но страдаме от една война между Спортното училище и Пловдивспорт, обобщи ситуацията Цветан Цеков. Положението действително е повече от абсурдно. Собствениците на заведения в района на Гребната база имат договори за наемни отношения с Пловдивспорт. Всички ресторантьори плащат редовно пак там и сметките си за изразходвана вода. При еленергията обаче не е същото. Там от години партидата се води на Спортното училище. Всяко заведение има контролен електромер за отчитане на консумацията. Даже преди датата за плащане всеки от тях звъни лично на директора на Спортното училище Любен Жилков, за да провери дали има случайно някоя забравена сметка. Всички ресторантьори са категорични, че са платили до стотинки изразходваната еленергия на Любен Жилков. Оттам нататък обаче положението излиза извън контрол, тъй като на този електромер се водят и сградите на самото училище, както и база на Пловдивспорт.

Общината трябва да дофинансира училището, категоричен е директорът Любен Жилков. За проблема той е сигнализирал градската управа и областния управител отдавна. Вчера оперативката на учителския персонал се провеждаше в кабинета му на тъмно. Компютърът е угаснал, осветление липсва, а охранителната аларма пищеше безспир, тъй като заради липсата на ток и батерията й се изтощила.

В момента в пансиона е настанен националният отбор по гребане, но спортистите не могат да провеждат нормално тренировките си по същата причина - няма ток. Невъзможно е да им се приготви и храна в ученическия стол. Поправителната сесия е провалена, защото не могат да се провеждат изпити в кабинетите. Учителите са в невъзможност да подготвят учебните програми и документацията за началото на учебната година. По план на 30 август е трябвало да се проведе учителският съвет.

Началото на учебната година е пред провал. Тя трябва да стартира на 1 септември, но при тази ситуация е абсурдно да се уредят всички детайли дотогава. От общината ми предлагат да прехвърля от парите за заплати, за да си платя тока, но аз няма да влизам в затвора, ядосано обяви вчера Любен Жилков. Решението е едно - да се спазва закона, категоричен е той.

В два одита на Спортното училище вече е засегнат проблемът - общината да прехвърли базата и партидите за ток на Пловдивспорт. Жилков напомни, че държавният стандарт за издръжка на един ученик не са съобразени със сградния фонд. Например Спортното училище в Сливен разполага с десетократно по-малка база, докато в Пловдив училището има десет зали, плувен басейн, пансион, както и училищен автобус, които гълтат неимоверно повече пари за издръжка. Единственият изход, по думите му, е общината да дофинансира дейността на училището, а въпросът със сградния фонд и партидите за плащане на еленергия да се прехвърлят на титуляря Пловдивспорт.

Проблемът е от години, това е заварено положение и не можем нито аз, нито директорът на Спортното училище да го решим, коментира управителят на Пловдивспорт Георги Славков. Единствено в правомощията на общината е да намери изход от ситуацията, подчерта той. Погледнато реално, повечето спортни зали се ползват от ученици на Спортното училище, но има и такива, които се дават на други клубове, обясни Славков.

В същото време ние и 52-мата работници на Пловдивспорт не ползваме тази база. Но явно идва моментът, в който бюджетът на Спортното училище се натоварва неимоверно и ножът е опрял до кокала, обясни управителят. Най-неприятното е, че наемателите на базата са коректни платци, а се оказват заложници на една абсурдна ситуация, в която не могат да работят.

Ние не сме търговско дружество и не виждам логика защо учениците ми да стоят на тъмно, а заведенията да работят, отсече на финала Любен Жилов. Той е категоричен, че няма да си мръдне пръста и да съдейства на външни фирми, а неговите учители и ученици да са потърпевши.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 4
30.03.2012 »
22.11.2010 »
25.08.2010 »
24.08.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 25.08.2010 г.
+1
 
 
много жалко,но има и по-тежки случай! едва ли ще фалират чак,това е временно явление
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Тенис от Пловдив и региона
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: