ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Евродепутати взеха участие в Регионална академия на МГЕРБ в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 19.07.2015Коментари (0)1369
©
Много се говори за проекта "Европа", има мнения, че той се е провалил, но това категорично не е така. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев по време на форума на Младежи ГЕРБ на тема "Местна власт и местно самоуправление в контекста на предстоящите местни избори", който се проведе в Пловдив. 

Андрей Ковачев обобщи, че Европейския съюз (ЕС) не е международна организация, а наднационална структура. Евродепутатът от ГЕРБ бе категоричен, че, за да получава една страна подкрепа от страните-членки на ЕС, тя задължително трябва да спазва правилата, с които сама се е нагърбила преди членството си. 

"Ако не спазваш правилата,  къщичката се срутва, както се случи в Гърция", категоричен бе Ковачев. 

По отношение на споразумението за свободна търговия между САЩ и ЕС Ковачев подчерта, че сключването на взаимноизгодно споразумение би донесло не само до икономически просперитет и работни места, но и че засилването на политическите и икономически връзки между ЕС и САЩ е важен компонент от стратегическата визия за справяне с общите предизвикателства. 

Българският евродепутат отбеляза, че в сравнение с много от развиващите се държави, ЕС и САЩ имат високи стандарти за защита на околната среда, потребителите и здравето, които с намаляването на тяхната икономическа и демографска тежест ще бъдат подложени на все по-голям конкурентен натиск. 

"Добрата новина е, че българското правителство получи одобрението на Европейската комисия, заяви се, че има политическа воля за продължаване на съдебните реформи. България върви в правилна посока", каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев във връзка с устния доклад по механизма за сътрудничество и проверка. 

По думите му, правителството на Бойко Борисов има политическата воля да направи съдебна реформа. Според Радев България многократно е доказвала и продължава да доказва, че допринася активно към опазване на европейската сигурност. 

В заключение Емил Радев заяви, че няма причина България още да не е член на Шенген, въпреки всичките си усилия и положителни оценки. По думите му, държавите-членки трябва да докажат, че считат страната за пълноправен член на ЕС. "Това може да стане единствено, като приемат България в Шенген", категоричен бе Радев.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков запозна младежите с ползите от членството на България в Европейския съюз и с мерките, които се предприемат в борбата с младежка безработица. Според него е притеснителна статистиката, че всеки четвърти млад човек в Европа е безработен. 

"Едно от решенията, които Европейския съюз предлага в борбата с младежката безработица, е програмата "Гаранция за младежта". Благодарение на нея, младите хора до 25 годишна възраст, без значение дали са регистрирани в службите по заетостта, могат да получат качествено работно място", изтъкна Новаков. 

В допълнение, той изрази мнение, че Европейската гаранция за младежта е ключов инструмент за насърчаването на младежката заетост.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Арести по подозрения в шпионаж за Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: