Ето я новата зарядна станция за електромобили в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
14:05 / 08.11.2016
10415
Plovdiv24.bg първи показва на читателите си новата зарядна станция от мрежата на "Елдрайв" за електромобили в Пловдив. Тя се намира на паркинга на хотел SPS на бул. "Освобождение" 3.

Възможността за производство на градски мини електромобил в Пловдив ще бъдат обсъждани утре по време на първото представяне в града на електромобилните проекти MOBY, изпълнявани с българско участие. Част от събитието е официалното откриване на въпросната зарядна станция, съпътствана от пробно каране на електромобили.

Събитието, организирано от Българска Асоциация Електрически Превозни Средства (БАЕПС) и "Елдрайв", ще се състои от 10,00 часа на паркинга на хотел SPS, бул. "Освобождение" 3.

Проектите MOBY се изпълняват с европейско финансиране от консорциум на организации от Италия, Великобритания, Испания, Полша, Австрия, Дания и Румъния, както и БАЕПС от България. По PLUS-MOBY е разработен и вече тестван Хармони (Harmony) - нискобюджетен миниелектромобил, а FREE MOBY работи за подобряване на неговата енергийна ефективност чрез включването му в енергосистема, управлявана от умни мрежи (smart grids).

Eldrive е регионална интегрирана платформа за електромобилност, която обхваща всички елементи на електрическата мобилност - изграждане и управление за инфраструктура от зарядни станции и гъвкави схеми за краткосрочно и дългосрочно наемане на електромобили. От старта на проекта през юни 2016 г. до сега има изградени четири зарядни станции в София и три във Варна, а броят на отдаваните под наем електромобили е над 20.

От компанията планират до края на 2017 г. да изградят около 500 точки за зареждане в страната и региона, а броя на предлаганите от тях електрически леки и лекотоварни автомобили да достигне 200.

Автоиндустрията в България генерира годишен оборот в размер на 1.55 млрд евро и в нея са заети над 33,000 души. Според скорошно изследване на Colliers International и "Аутомотив Клъстер България" едни от най-динамично развиващите се предприятия са разположени в Южния централен район. Това дава на Пловдив шанс да се превърне в първия български град, производител на електромобили - както за вътрешно потребление, така и за износ.


Виж коментарите (0)

Още по темата (80):
16.04.2024 Показаха как би изглеждал градският транспорт в Пловдив, ако стане общински, а не частен
16.04.2024 В Пловдив показват 12-метров електрически автобус
15.04.2024 В Пловдив показват невиждан досега в града автобус
12.04.2024 Подновиха лиценза на "Екобус"
14.03.2024 ОбС измени учредителния акт на "Екобус Пловдив"
01.03.2024 ПП-ДБ: Явно частните превозвачи в Пловдив ще бъдат запазени
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).