ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Екатерина и Стефан, които заклаха Поли, се замесиха в абсурдна кражба
Автор: Георги Василев 09:40 / 24.10.2019Коментари (2)47827
Екатерина Андреева (най-вляво)
38-годишната Екатерина Андреева, обвинена в умишленото убийство на 63-годишния Поли Стефанов, което разтресе Пловдив на 27 декември м.г., ще лежи в затвора и заради абсурдна кражба, научи Plovdiv24.bg. Криминалната историята ни връща шест месеца преди убийството – замесени в обира са закланият Поли и синът на Екатерина - 21-годишният Стефан Стефанов, който също е подсъдим за кървавото зверство.

През юни 2018 г. Поли започнал да работи като заварчик във фирма "И.П.И. 7961" ЕООД, която държала под наем складова база до бившия "Домостроителен комбинат".

В средата на юли мъжът помолил работодателя си да му позволи да живее в едно от помещенията на склада, тъй като плащал наем и пътни – та не му стигали парите. След като получил разрешение, той започнал да живее в склада. Няколко дни по-късно към него се присъединила и Екатерина.

В края на всяка седмица те били посещавани от сина на Екатерина - Стефан. През почивните дни тримата бездействали в складовата база и употребявали големи количества алкохол. Всяка неделя вечер момчето се прибирало при баща си в село Катуница.

Заплатата на Поли не стигала, тъй като двамата с жена му ежедневно пиели алкохол и харчели всичко предимно за пиене.

На 15 август те останали без никакви пари. Този ден не бил работен и в склада били само двамата с Екатерина. Помещенията в складовата база били както винаги отключени. Жената предложила на Поли да откраднат каквото могат от складовите помещения, да го продадат и с парите да си купят храна и алкохол.

Той се съгласил - от различни помещения в складовата база двамата взели професионална фреш-машипа, кафемашина, 50 кафе-капсули, мастилено-струен принтер, климатик, вакуумен блендер, две шкафчета с чекмеджета и два комплекта работно облекло - яке и гащеризон. Всичко това натоварили на служебния бус "Мерцедес“, който бил с ключове на таблото.

Поли запалил камиона и двамата потеглил към село Катуница. Там видели Стефан на улицата. Спрели до него и Поли го попитал дали може да остави в дома му откраднатите вещи. Обяснил че не са му платили заплата и той взел вещите, за да ги продава.

Младежът отказал да съдейства на майка си и нейния приятел. Тогава двамата отишли с буса под моста на река Чепеларска и разтоварили там откраднатите вещи. Взели Стефан, върнали в Пловдив, оставили камиона на мястото му и след хванали автобуса до Катуница. Отишли под моста, купили си алкохол и започнали да пият.

Междувременно Екатерина се обадила по телефона на бившия си мъж и му казала, че има неща за продаване, които разтоварили под моста. Той отказал да ѝ съдейства и затворил.

Около 16.30 часа на същия ден, материално отговорното лице на фирмата отишла в складовата база и установила извършената кражба. Веднага заподозряла извършителите. Отишла в Катуница и намерила къде живее бившият мъж на Екатерина, но той заявил, че не знае нищо по случая.

На следващия ден бившият минал покрай моста и видял там Поли, Екатерина и Стефан, да спят на поляната. Той ги събудил и започнал да им се кара, като им обяснявал, че ги търсят за извършена кражба. Тогава Поли го завел до едни храсти и му показал крадените вещи.

Бившият мъж на Екатерина взел част от тях и ги натоварил в служебния си автомобил. След това ги откарал в склада на фирмата. Шефката на дружеството му казала, че има още. Екссъпругът се върнал в Катуница и се обадил на сина си. Той го ориентирал къде точно се намират останалите неща. Мъжът отишъл на посоченото място, взел още вещи и ги занесъл в дома си. След това се обадил на шефката на дружеството и казал, че всичко е в дома му и тя може да дойде и да си ги вземе. На следващия ден тя отишла в дома му и взела останалите откраднати предмети.

След като Поли беше убит на 28 декември 2018 г., Екатерина и Стефан бяха арестувани. Срещу двамата е образувано досъдебно наказателно производство - на всеки един от тях е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“. Оттогава те са в следствения арест.

Подсъдимата Екатерина признала изцяло вината си и фактите, описани от прокуратурата по повод кражбата – затова присъдата ѝ била намалена с 1/3 – общо 2 години зад решеките на сливенския затвор, която ще трябва да бъде изтърпяна при първоначален "строг“ режим. Освен това тя ще трябва да заплати и разноските по делото.

Присъдата подлежи на обжалване пред окръжния съд. Предстои прокуратурата да внесе обвинителен акт за убийството на Поли Стефанов, обвиняеми за които са Екатерина и синът ѝ Стефан. След това ще започне и съдебният процес по това дело.


Още по темата: общо новини по темата: 23
10.08.2021 »
06.04.2021 »
11.03.2021 »
18.11.2020 »
18.11.2020 »
12.08.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ти четеш ли изобщо бе?? Двете години затвор са за кражбата, не за убийството! Аман от смешници по форумите.
-3
 
 
...ппхахахахахах еййй жалка територия е това БГ..,как може да убиеш човек и да лежиш 2г.....трагедия...,
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: