Един от най-бляскавите и обичани фестивали се завръща в Пловдив

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
17:17 / 26.06.2022
11097
Международният фолклорен фестивал се завръща на сцената на Античния театър, разбра Plovdiv24.bg. След две години затишие заради ковид пандемията и ограниченията, наложени по целия свят, едно от най-чаканите събития ще се проведе тази година. В продължение на пет дни (от 25 до 29 юли) ще видим феерия, красота и екзотика от съставите на Аржентина, Бразилия, Грузия, Румъния, Турция.

Любимият на пловдивчани фолклорен ансамбъл “Тракия" ще участва с изпълнения на откриването и закриването на фестивала, а в един от останалите дни Фолклорен танцов ансамбъл “Дилянка" ще има самостоятелен концерт, с който ще зарадва публиката.

Организатор на събитието, което е традиция за културния живот и истински, празник за жителите и гостите на града, е Община Пловдив. Фестивалът е част от Културния календар на Пловдив и в него всяка година се включват фолклорни колективи от цял свят, представящи много красота, талант,  добро настроение и ритми.

Всяка вечер преди концертите има дефилетата на съставите, които тръгват от "Дом Левски", преминават по главната улица и стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където изнасят кратки концерти. Програмата продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. 

Входът за събитията е свободен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежко е състоянието на момченцето, което пострада при взрив на га...
255 жилищни, 3 административни и 102 други сгради са започнали да...
Дете е прието в болница в Пловдив с опасност за живота
Нагли циганчета стъжниха живота на пловдивчанка пред КАТ
Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има без...
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).