EVN Топлофикация връчи сертификат за чист въздух на РДПБЗН Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:49 / 16.12.2021
1153
На 16 декември 2021 г. EVN Топлофикация отличи Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) Пловдив със сертификат за значителен принос към качеството на въздуха в Пловдив. С използването на екологично чисто централно отопление от EVN Топлофикация, РД ПБЗН допринася за по-чист въздух в Пловдив.

От името на EVN Топлофикация свидетелството беше връчено от Жанет Стойчева, зам.-председател на Съвета на директорите на EVN Топлофикация, на Георги Мангараков – директор на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" Пловдив.

През отоплителен сезон 2020/21 г. РДПБЗН Пловдив  е консумирала над 222,5  MWh (мегаватчаса) топлинна енергия и по този начин е спестила повече от 89 тона вредни емисии въглероден диоксид във въздуха на Пловдив. РДПБЗН Пловдив използва услугите доставка на гореща вода и централно отопление от EVN Топлофикация. Топлофикационните централи на EVN не отделят във въздуха на Пловдив серни диоксиди, фини прахови частици (ФПЧ) и диоксини.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).