Дянков се размина с "оставката" засега

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:03 / 09.06.2010
2698
"Защо вие? Защо не БСП, ВМРО-НИЕ, а вие, г-н Христев, внасяте декларация за оставката на министър Симеон Дянков?", това питане отправи Димитър Керин към бившия си съпартиец Тодор Христев на днешната сесия на Общинския съвет, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Защото му било останало мъжество - отговори му Христев. Той вече беше предложил внесената декларация да бъде дебатирана на следващата сесия, тъй като предизвикала голям обществен интерес и щял да я допълни с още мотиви. Към интригантското писмо на Дянков до Европейската банка относно 30-милионния заем, щял да добави и цялостната му политика на геноцид към Пловдив, инспирирана от местни лидери на ГЕРБ. Освен това щял и да изчака как ще се развият започналите спорове между Дянков и Цветан Цветанов, които да премерят кой е по-големият.

Заради силните епитети спрямо министъра доц. Павлина Кацарова искрено се възмути и дори си поръча запис на Христевите слова. После се уточни, че архивирала бисерите на преподавателя във Френската гимназия и щяла някой ден да ги издаде като проблясъците на великия учител.

Надя Танева пък се засегна, че в декларацията си нейният вносител говори в първо лице множествено число. Той нямал право под "ние" да включва всичките 51 съветници.

Николай Караиванов заяви, че не е работа на Общинския съвет да иска оставката на който и да е министър. Местният парламент можело да осъжда поведението му спрямо Пловдив, но само гражданите можели да настояват за свалянето му. Дори по време на СДС съветниците не си позволили да гласуват оставката на Жан Виденов, това направили с протестните си действия хората.

"Какво искате, г-н Христев, да се превърнем в една пасмина и със знамена да тръгнем на бунт срещу министъра ли? Не искайте да падаме до толкова ниско ниво", включи се и Даниела Йотова.

Виж коментарите (5)

Още по темата (91):
29.08.2011 ЕБВР иска €21000 от Общината, кметът: Дянков да си плати
масрафа
11.02.2011 Константинов: Не смятам, че общината трябва да връща парите на ЕБВР
10.02.2011 Европейската банка иска 200 000 евро от Пловдив, кметът ги прехвърля на
Дянков
23.10.2010 Европейската банка идва да инспектира дупките ни, след това решава за заема
10.08.2010 Нови нападки на кмета срещу Дянков
19.07.2010 Константинов: ЕБВР иска от Дянков едно изречение подкрепа за Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).