Държавата срещу нови промени в собствеността на панаира

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:13 / 10.12.2007
1591
Няма да има промени в структурата на собствеността на "Международен панаир Пловдив" след утрешното общо акционерно събрание, в чийто дневен ред е включено вдигане на капитала. Представителят на държавата ще гласува "против" увеличението на капитала. Това е записано в пълномощното на директора на дирекция "Корпоративно управление" Валентин Груев, което чака подпис от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Така държавата ще запази 51% от акциите в панаира , а 49% ще останат на смесено дружество между бизнесмена Георги Гергов и община Пловдив. След като Гергов апортира в "Пълдин туринвест" фамилния хотел "Санкт Петербург", делът на общината падна до санитарния минимум, гласуван от Общинския съвет - 25% от акциите.

Принципалът в лицето на Министерството на икономиката и енергетиката /МИЕ/ няма да подкрепи и искането за промени в устава на националния изложбен център.

От МИЕ мотивират категоричния отказ за вдигане на капитала с противоречие с приетата през миналата година Стратегия за развитие на пловдивския панаир, която предвижда собствеността на панаира да бъде преобладаващо публична.

 




Източник: Дарик

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).