ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Доживотен затвор за изнасилвач и убиец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:06 / 01.03.2016Коментари (0)2238
©
Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Хасковския окръжен съд, с която подсъдимия Ерол Мюмюн беше осъден на доживотен затвор. 

Той е бил признат за виновен в това, че на 02. 03. 2013 г. в землището на с. Върбово, общ. Харманли, извършил полово сношение и действие на полово удовлетворение с лице от същия пол - Калин Димитров, като употребил за това сила.

Съдът е признал Мюмюн за виновен и в това, че по същото време и на същото място умишлено е умъртвил Димитров, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Съдът е осъдил Мюмюн да заплати на майката на пострадалия сумата 70 000 лв. за причинените й с деянието неимуществени вреди.

Събраните по делото доказателства сочат на следната фактическа обстановка:

Подсъдимият притежава българско и турско гражданство. Същият е женен, семейството му живее в с. Надежден, обл. Хасково, често напускал РБ и пребивавал в Р Турция, където живеел на съпружески начала с друга жена, от която също имал дете. Установено е, че Мюмюн системно употребявал наркотични вещества. Пострадалият Калин също употребявал наркотични вещества и се снабдявал с наркотици от Мюмюн. 

Двамата били в приятелски отношения и прекарали деня на 01. 03. 2013 г. заедно, като употребили наркотични вещества и алкохол. На сутринта на следващия ден бабата на Калин влязла в стаята на внука си, с когото живеела и заварила там и Мюмюн.

По-късно подсъдимият и пострадалия потеглили с автомобил към с. Иваново. Двамата отишли в околностите на с. Върбово в близост до язовира и там слезли от колата. За развилите се събития от този момент нататък липсват преки доказателства.

Подсъдимият дава неправдоподобни обяснения и твърди, че пострадалият сам се е наранил, но не отрича, че през целия ден е бил заедно с пострадалия и нараняванията на пострадалия са станали по това време, през което те са били само двамата и са се намирали в околностите на с. Върбово, близо до язовира. 

От анализа на обективните данни, свързани с причинените на пострадалия увреждания, с мястото на извършване на престъпленията и заключенията на назначените и изслушани по делото експертизи категорично се подкрепя тезата на обвинението, че подсъдимият насилствено е извършил блудствени действия с пострадалия и че му е нанесъл жесток побой. 

Вследствие на побоя пострадалият е изпаднал в травматичен шок и безпомощно състояние.

Подсъдимият пренесъл пострадалия до водата и потопил тялото му в студената вода, като смятал, че охлаждането ще помогне на пострадалия да се съвземе от нанесения му тежък побой. 

Виждайки, че пострадалият не дава признаци на живот и че положението е изключително тежко подсъдимият решил да търси помощ. 

От свидетелските показания е установено, че подсъдимият правил опити да окаже помощ на пострадалия, но заедно с това е установено, че пострадалият е бил безжизнен и не давал признаци на живот. Тези действия по "оказана помощ" продължили от ранния следобед на 02. 03. 2013 г. до 05:30 ч. сутринта на следващия ден, когато по настояване на други лица, възприели тежкото състояние на пострадалия, подсъдимият откарал тялото на пострадалия в ЦСМП Харманли, където лекарите констатирали смъртта на пострадалия.

Установено е по несъмнен начин, че през цялото това време подсъдимият е извършвал с тялото на пострадалия действия, които по-скоро са влошавали неговото положение, въпреки че пострадалият е имал видими и тежки увреждания и не е давал признаци на живот.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ВКС.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Двойно убийство в Пловдив!
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: