ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Доброволци чистят парковите пространства край Гребна база Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:41 / 16.07.2020Коментари (1)2911
Голямо почистване около Гребната база организират на 23-ти юли ентусиасти от  сдружение БГ Бъди активен и Зелени Балкани. Проявата е част от кампанията Junk Around, част от дългосрочната програма _Място България,  с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда.

Акцията ще започне от 18:00 часа на 23 юли от западния паркинг на Гребния канал, където е и сборният пункт (началото на пътеката между хангарите на Гребна база и южния бряг на р. Марица)за всички желаещи да се включат. По време на събитието ще има установена програма и правилник по безопасността, а всички доброволци ще бъдат разделени на екипи.  

"Главната ни цел е да ангажираме гражданите в идеята за град #безотпадъци и да изградим чувство на отговорност за опазване на околната среда у младите хора", каза Гергана Ангелова от сдружение БГ Бъди активен.

По време на събитието от Зелени Балкани ще запознаят участниците със заобикалящата ни жива среда – биоразнообразието в и около градовете. Мястото е част от екологичната мрежа Натура 2000, като почистването ще се проведе на територията на 2 защитени зони – Река Марица (BG0000578) по Директивата за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна, и Марица – Пловдив (BG0002087) – по Директивата за опазване на дивите птици.  "Ще съчетаем работата с наблюдение на птиците в района. Птиците са най-добре познатата група животни на хората и времето сред природата, в комбинация с песента на птиците или самото им наблюдение, оказват позитивен ефект върху човешкото благосъстояние. За да продължим да се възползваме обаче е необходимо да се научим да живеем в хармония с природата и да се грижим за средата, която делим заедно с всички наши диви съседи", каза Полина Христова – специалист комуникации по проект "Натура 2000 в България – Нови Хоризонти".

С цел да бъде променено отношението на хората в Пловдив към отпадъците и да бъдат въвлечени в почистване и поддържане на междублоковите пространства, събитието е отворено за всички желаещи и ще бъде със забавен и обучителен характер, за да съчетаят полезното с приятното.  Акциите са съпроводени от музика, а най - активните включилите се в тях получават подаръци под формата на растения за засаждане, кошчета, картички със семена или други. 

*По време на събитието ще бъдат спазени всички предписани мерки за безопасност с нужната дистанция, осигурени консумативи, дезинфектанти, ръкавици, чували стикове за събиране на смет, репеленти както и извозване на отпадъците на специално определени за целта места. 

Историята на "_Място България"

"_Място България" е дългосрочна програма на "БГ Бъди активен" за промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки  подхода на т.нар. placemaking (местоправене). Проектът цели и да се създаде конструктивен диалог между граждански организации, местни власти и компании в името на дългосрочно партньорство за създаване и поддържане на красиви, удобни и чисти публични зони.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: