Добра новина за хората от Марково: След три години мостът на селото има нов парапет

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
21:55 / 03.02.2020
7106
Мостът на село Марково, който  свързва околовръстния път на Пловдив със селото, е вече обезопасен с нова предпазна ограда. Това стана след  бързата реакция на областния управител  Дани Каназирева и на пловдивска фирма, която безвъзмездно, само за три седмици, монтира предпазното съоръжение.  Проблемът с липсата на  парапет е от три години, въпреки че ежедневно по моста минават десетки превозни средства и има няколко пътно-транспортни произшествия. "Мостът е  на така нареченият стар път за Марково, изключително натоварен. През него минават не само автомобили, но и автобусите, които обслужват линията Марково – Пловдив, обясни кметът на селото Десислава Терзиева. Тя уточни, че при единия от инцидентите автомобил е разрушил старата ограда и  е паднал в канала. Именно, за  да се предотвратят подобни произшествия,  кметът на селото подава сигнал до областния управител на област Пловдив.

" Истината е, че сигналите за този мост и опасността за преминаващите през него е от няколко години. За жалост, ние нямаме големи правомощия и ресурс, за да решаваме подобни проблеми. Стремим се да търсим решение на всеки един сигнал. Когато има добър диалог между институциите и с фирмите, явно нещата могат да се случват  много бързо“, коментира областният управител Дани Каназирева.

Кметът на Марково изказа благодарност за оказаното съдействие от страна на областния управител и на пловдивската фирма за бързото и качествено изпълнение на ремонта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).