До май 2015 г. Цар Симеоновата градина трябва да бъде готова

Автор: Мария Морунова
Коментари (11)
13:57 / 26.02.2014
11084
Зам.-кметът на община Пловдив Димитър Кацарски представи пред медиите проекта "Изграждане на зелена и достъпна градска среда в Пловдив" в Цар Симеоновата градина, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Стойността на проекта е малко над 11 млн. лв. с ДДС, в които влизат собственото финансиране от община Пловдив (заедно със средствата по програма "Флаг") и средствата от еврофонда за регионално развитие. 

В началото на седмицата обаче, кметът Иван Тотев обяви, че паркинг под Пеещите фонтани няма да се прави, което автоматично означава, че от проекта се премахват средствата, предвидени за паркинга, около 3 млн. и 600 хил. лв., и така стойността пада под 7,5 млн. лв. Към момета тече процедура по одит на проекта.

"Целта на проекта е възстановяване на Цар Симеоновата градина. Това означава изграждане и рехабилитация на водните ефекти, обособяване на места за отдих, възстановяване на парковата растителност и обзавеждане, изграждане на детски площадки, поставяне на енергийноефективно парково осветление", обясни Кацарски.

Той припомни, че в едната детска площадка ще бъде поставена и преместваема конструкция тип амфитеатрални седалки. Коритото на езерото малко ще бъде събрано, което ще даде възможност за засаждане на нови растения. От страната на кафе "Симфония" ще се отвори алея до езерото за разходка. Павилионът, който ще се намира в централното пространство на фонтана "Деметра", ще е тип беседка и посетителите ще могат да го ползват като навес, тъй като такъв в градината няма. Ще бъде поставено и видеонаблюдение на входовете и изходите на градината.

Зам.-кметът обяви и стойностите на всеки от трите етапа, по които се реализира реконструкцията на Цар Симеоновата градина. Първият е малко над 2 млн. и 800 хил. лв. без ДДС и включва реконструкция на парка; вторият - около 4 млн. и 122 хил. лв. без ДДС и е за обновяването на езерото и фонтаните; а третият етап е 1 млн. и 800 хил. лв. без ДДС и е за водните ефекти, т. е. доставката на всички съоръжения и механични части за фонтаните.

Реализацията на проекта трябва да приключи през май 2015 г.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)

Още по темата (245):
24.04.2024 Любима атракция в центъра на Пловдив отново ще заработи
27.12.2023 Пловдивчанин: Не мога да повярвам колко е занемарено
24.09.2023 Опасност дебне на Пеещите фонтани в Пловдив
13.07.2023 Пеещите фонтани с музикално-светлинно шоу 6 вечери в седмицата
30.03.2023 Търси се фирма да поддържа Пеещите фонтани
26.02.2023 Майка от Пловдив изпадна в ужас от странна находка: Родители, пазете
децата!
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).