Директорът на полицията и eкипът на Plovdiv24.bg с личен призив към пловдивчани

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (20)
11:10 / 29.08.2020
28505
Пловдивчани днес оглавиха тъжната статистика за заразени с COVID-19, положителните резултати са 34, дори градът ни подмина столицата, където новите случаи са 26.

От известно време жителите в града под тепетата спряха да мислят, че вирусът е опасен и спряха да спазват изцяло противоепидемичните мерки. В града ни се провеждат масови мероприятия като протести, футболни срещи, концерти, на които 99% от участниците не носят маски и не спазват дистанция. Някои дори смятат, че COVID-19 е измислен от правителството, за да държи хората в подчинение. Повечето от нас разсъждават, че положението не е толкова сериозно и са скептични, докато на тях самите не им се случи или на техни близки.

"Не вярвах в коронавируса, защото не познавах нито един човек, който да е заразен и дори избягвах да нося маска. Сега мои приятели и роднини са заразени и ми споделят, че изкарват вируса тежко и дори на мой близък е установена и двустранна бронхопневмония", разказва млад мъж от Пловдив.

Екипът на Plovdiv24.bg и директорът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев призоваваме жителите на града и областта да си отворят очите и да бъдат по-отговорни. Публикуваме и силните думи, които каза и ст. комисар Рогачев:

"Скъпи пловдивчани, жители на град Пловдив и областта, само с  дисциплина, правила, воля и упоритост за тяхното спазване ще успеем да продължим да следваме ритъма на нашите ежедневни ангажименти и нормални темпове на живот в новата реалност. За това разчитам на вашия личен пример.

Със своето послание и апел се обръщам към вас преди всичко като човек и  родител- нека продължим да спазваме противоепидемичните мерки, когато сме на обществени, закрити и публични места- да пазим себе си и околните!

Само след броени дни училищните дворове и класни стаи ще изпълнят с родители и деца, след като министерство на образованието обяви, че новата учебна година ще стартира присъствено. Макар че някак естествено приехме да живеем и работим нормално в условията на коронавирус,  апелирам всички жители на пловдивска област да продължат да  бъдат отговорни по отношение на здравето и да спазват мерките, за социална дистанция. Вероятно деца,  родители  и учители очакват с нетърпение да се срещнат отново в училищния двор, в класните стаи, да посещават и споделят общи преживявания по време на различни обществени събития, инициативи- концерти и състезания,  но нека не забравяме, че за да бъдат нашите домове и училищните дворове безгрижни, изпълнени с детски смях и  споделени моменти, трябва ние - по- възрастните, да дадем пример за подражание като спазваме всички препоръчани противоепидемични мери. 

Децата и младите хора са нашето бъдеще - мощен фактор на промяната на следващото поколение. Нека приемем тази криза като възможност и да ги научим на нещо ново -  да развият своята самодисциплина и да станат по- устойчиви, защото само по този начин заедно ще изградим по- безопасно и загрижено общество!"

Виж коментарите (20)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).