Деведжиева: Твърдението, че спирането на пробива до Водната палата ще струва близо 750 000 лв., е извиване на ръце

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:30 / 16.12.2022
4323
Кметът на Пловдив Здравко Димитров и администрацията му извиват ръцете на пловдивчани, като твърдят, че отказът да се прави пробив до Водната палата ще струва на бюджета почти 750  000 лв. Това заявява Пепа Деведжиева бивш общински съветник и председател на КОД - Пловдив по повод информацията, тиражирана в публичното пространство относно обезщетението, което Община Пловдив трябва да плати, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това е прекалена сума. 380 000 лв. от нея, и то без ДДС, са за работния проект. Как може да струва толкова много, като за база е използват изработен още преди години проект? Още по-фрапиращо е да се говори, че за извършените дейности строителната фирма трябва да получи 100 000 лв. Участъкът, на който бяха разбити настилките, велоалеята и паркинга е 100 метра.  Не е възможно цената да е толкова висока.

Другите разходи също са абсурдни - 7400 лв. за надзорника, който така си свърши работата, че първото строително разрешение беше незаконно. Наложи се недоволните граждани да им вършим работата, като се обърнахме към РДНСК. На същата фирма по разчетите на общината трябва да бъдат още платени 24 000 лв. Какво са свършили за 3 седмици, колкото минаха от първата копка до замразяването на обекта, че да получат толкова пари? Много пловдивчани правят бизнес, наясно са с цените и трудно може да бъдат заблудени. А и би било редно, след като от общината направиха обществено обсъждане чак след спирането на строително-монтажните работи, след като незаконно изсякоха n броя дървета и след като няма становище от НИНКН, да са поне малко "по-скромни" в сумата за дейностите, които са изброили за плащане. Нищо по този проект не е в ред, за да имат очите и лицето да изнудват.

Сметките на общината са направени така, че съветниците да се разколебаят и в понеделник да гласуват работата по пробива да продължи, за да не бъдат загубени толкова много пари. Затова казвам, че става дума за извиване на ръце, но не само на съветниците, а и на всички пловдивчани – бюджетът е на целия град.

В понеделник несъгласните с този пробив ще бъдем в залата на Общинския съвет, за да покажем, че не сме се отказали да спрем този безумен проект, а и да проследим как ще гласуват съветниците.

Виж коментарите (3)

Още по темата (264):
13.07.2023 Разправия за пари заради глобата за пробива при Водната палата
11.07.2023 Слави Георгиев: Липсата на планиране, спазване на срокове и необмислени постъпки доведе до санкция, която ще плащат пловдивчани
07.07.2023 Деведжиева: С толкова безпомощно управление Пловдив се сблъсква за първи
път
06.07.2023 1 млн. лева на вятъра заради приумицата на Общината за пробив при Водната палата
05.07.2023 Глобиха община Пловдив заради пробива при Водната палата
23.05.2023 Община Пловдив плаща 700 000 лв. за нереализирания пробив при Водната
палата
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).