Детски хепънинг в Цар Симеоновата градина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:15 / 01.06.2016
4095
Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ кани всички на детски хепънинг под надслов "С грижа за детето" по повод 1 юни - Международния ден на детето, който ще се състои днес от 10.30 до 12.00 ч. в Цар Симеоновата градина - Виенски павилион /оркестрината/.

За поредна година екипът на Комплекс за социални услуги за деца и семейства - Пловдив ще отбележи Деня на детето с много детски игри, празнично настроение и послания към възрастните за значимостта на детството, като най-важен етап в живота на всеки човек. 

Акцент в програмата тази година ще са децата от театрална група "Талантите на Комплекса", които са подготвили сценки "Ха да видим: Кой кого?", надлъгване по Чудомир. 

Денят на детето е повод и за популяризиране правата на децата в рамките на кампаниите, които КСУДС провежда. По време на празника екипът ще отправи своите послания: "Остани родител", "Нека бъдем толерантни", "Да бъдеш дете, не трябва да е болезнено", Отвори сърцето си, приеми дете", "Да върнем децата на Пловдив в училище", "Подай ръка, не пари!". 

Специалисти от екипа ще информират хората за правата на децата и услугите, които Комплексът предлага. Ще има открито ателие по квилинг и акция по кръводаряване. 

Екипът на Европейски информационен център "Европа Директно" - Пловдив, с ръководител Красимир Лойков ще осигури образователни книжки за децата, които ще вземат участие в празника. В празничната програма ще участват талантливите танцьори и музиканти от СОУ "Любен Каравелов" - Пловдив. 

В края на събитието, по традиция, децата ще пуснат в небето балони с надпис "За да има детство", символ на усилията и стремежа на всички възрастни да пазят и защитават детето в света, в който живеем. Децата ще похапнат и вкусна торта. 

Виж коментарите (0)

Още по темата (277):
02.06.2023 БСП Пловдив зарадва стотици деца за 1 юни
01.06.2023 Роден секссимвол показа снимка от детството
01.06.2023 Деца и родители размениха ролите си и празнуваха заедно в ДГ
"Мирослава"
01.06.2023 Лили Иванова показа снимка от детските си години и поздрави малчуганите
01.06.2023 Страхотен празник за децата в район "Източен"
01.06.2023 Артист каза кога и как се зараждат най-гениалните детски идеи
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).