Деца от ДГ "Мирослава" сътвориха чудна приказка за добрината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:08 / 06.12.2021
2559
Повече добрини в делнични и празнични дни! Това послание отправиха децата, родителите и екипът на детска градина "Мирослава“ в Пловдив и поставиха началото на Коледното вълшебство с традиционния празник "Бисерчета на доброто“. С него те сътвориха своята чудна приказка за добрината и участваха във вълнуващи приключения и забавления.

Най-малките деца и техните родители изработиха "Кутия за добрини“, в която събраха листчета с добри постъпки и направиха хранилки за зимуващите птици. "Какво би направил, за да стане светът по-добро място за живеене?: Да обичаш и да помагаш; да си приятел и да подадеш ръка в беда; да получиш добро и да дадеш добро“ - споделиха по-големите им приятели в интервю. С игрите "Избирам те за приятел“, "Слънчево зайче", "Пътуващ обръч", "Харесвам те, защото......“ и др. децата пътешестваха през лабиринта на позитивните човешки отношения - сътрудничество, емпатия, взаимопомощ, внимание, добронамереност един към друг.

Забавлявайки се, те разбраха, че добротата се крие в играта, в усмивката, в приятелската ръка и подкрепящото рамо! Бъдещите първокласници с удоволствие влязоха в ролята на сладкари и се включиха в кулинарната инициатива "Направи най-вкусната бисквитка за свой приятел". Те сътвориха и своята "Приказка за добрите дела“, в която "в сандъче, пълно с добрини, всеки своята постъпка сподели – как си помагаме в беда, правейки добри дела“.

Реализираните проекти и инициативи провокираха децата и те разбраха, че колкото повече добри постъпки върши човек, толкова по-щастлив се чувства!

Кулминация на празника беше гмуркането на смелите плувци, които извадиха от дъното на басейна своето “бисерче на доброто“ и го подариха на имениците от детската градина.

Празникът и инициативите се реализираха с активното участие на Училищно настоятелство и родителите, които подариха "златна“ паричка, "бисерче“ и "Книга за добрината“ на децата от всяка група. "Един от важните приоритети днес е да учим децата ни на топлина и обич, да бъдат добри и достойни хора. Радвам се, че заедно – родители и учители в ДГ "Мирослава“, оставяме следи на доброто!“– сподели председателят на Училищното настоятелство В.Такева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
19.12.2021 Днес празнуват Никулден по стар стил в Ченгене скеле
06.12.2021 Над 100 килограма риба раздадоха в Първенец за Никулден
06.12.2021 Само едно нарушение при търговците на риба откриха проверяващите от БАБХ
06.12.2021 Има ли увеличение на цената на рибата за Никулден?
06.12.2021 Каква е тайната на бургаската рибена чорба?
03.12.2021 Д-р Николай Георгиев: Прясната риба си личи по очите, хрилете и белезникавата слуз!
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).