Дадоха старт на дейностите по изграждането на Център за управление на трафика в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
11:51 / 25.08.2015
8784
Днес бе даден старт на дейностите по изграждането на Център за управление на трафика в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той e част от проекта "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив" и се финансира със средства от Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013.

Тази част от проекта предвижда на над 50 кръстовища в Пловдив да бъдат монтирани нови светофари и контролери за управление, тоест камери с видео датчици. Те ще управляват движението според натовареността на трафика. Те ще са 130 на брой. Освен тях ще бъдат монтирани и камери във формата на купол, които ще предават информация за състоянието на кръстовищата в реално време. Техният брой е по-малък - около 15.

Настройките и управлението на светофарите и камерите ще става от Центъра за градска мобилност, който ще се помещава в бившия хотел на Ванко 1. Самият трафик в центъра ще бъде следен на 12 големи монитора.

Символичният старт бе даден от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кмета на Пловдив Иван Тотев.

"С този проект ще променим транспорта в Пловдив, кръстовищата и контрола по тях. Фокусът ни е по-добри условия за преминаване по пътищата, за движение в града", каза кметът и допълни, че местната администрация обмисля в следващия програмен период да надгради Транспортния проект.

"Проектът дава възможност в края на периода в община Пловдив да има ефективно придвижване", каза от своя страна зам.-министър Николова.

Представители на фирмата-изпълнител на проекта пък коментираха, че с Центъра за управление на трафика времето за придвижване в Пловдив ще намалее, ще се редуцират и задръстванията.

От днес започва монтажът на техниката от бул. "Шести септември" точно срещу хотела на Ванко 1 и до края на годината повече от 50 кръстовища ще станат "интелигентни".


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).