Цветовата гама на чадърите по Главната - от бяло до охра

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:25 / 14.05.2012
6489
На масите за открито сервиране по Главната улица ще се разрешава ползването само на леки преместваеми слънцезащитни устройства с подвижноотваряема конструкция като чадъри и сенници, чийто носещи елементи не са трайно закрепени към поземления имот, предвижда изменение и допълнение на наредбата за разполагане на преместваеми обекти на територията на община Пловдив. Предложението на кмета Иван Тотев ще бъде гласувано на престоящата сесия на градския парламент.

Цветовата гама на чадърите, разположени от площад "Централен" по ул. "Княз Александър I Батенберг" и от Джумаята по ул. "Райко Даскалов" до Пешеходния мост, както и на прилежащите им пешеходни пространства, трябва да е в цвят бяло до охра, се казва още в материалите за сесията. Устройствата трябва да са без рекламни надписи или ако имат такива, то те трябва да са разрешени по реда на Наредбата за рекламна дейност на Община Пловдив.

Предвижда се и забрана за покриване и заграждането на зоните за разполагане на хладилни витрини, маси за открито сервиране, автомати за напитки и др., с материали и конструкции, изграждащи покриви, стени и прегради, както и нарушаване целостта на настилката. Не се допуска и поставяне на прегради, заграждения, кашпи и други, освен леки прозрачни прегради с височина до 60 см. Забранява се и поставянето на подиуми, на изкуствена декоративна растителност и на бутафорни пластични елементи.

В наредбата, действаща досега, не са въведени достатъчно естетически и устройствени изисквания по отношение елементите на градския дизайн и слънцезащитни устройства. Това води до влошаване естетико-композиционните качества на градската среда на Пловдив, уникална по своята архитектурно-историческа специфика, са част от мотивите за предложението.

Виж коментарите (4)

Още по темата (324):
19.10.2023 Бизнесмени почерниха Пловдив, заведения на Главната и в "Капана" над
закона
11.10.2023 Заведение на Главната само осъзна грешката си
06.10.2023 Кафене загрози Главната в Пловдив. Позволи грубо погазване на Наредба
04.09.2023 Сложиха нова бариера в центъра на Пловдив
22.08.2023 Бариера ще спира безразборното влизане на коли в пешеходната част на "Отец Паисий"
13.08.2023 Пловдивчанин: Вечер е ад, шофьори си бият шамари, готови сме за
протести
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).