Чудесни екстри за шофьорите по новия "Васил Априлов"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (8)
17:40 / 08.02.2018
27829
Plovdiv24.bg представя докъде реално е стигнала работата по "Васил Априлов" - булевардът, който никога повече няма да е същият. В момента основните дейности по участъка от ул. "Войнишка слава" до бул. "Шести септември" са на финал, детайлите обаче не са малко. Източният тротоар е напълно готов, но работата по западния е доста, показа наша проверка на място. 

Готови обаче са чудесни екстри за шофьорите - на няколко места в участъка са изградени джобове за паркиране, отработени с павета. Възможност за паркиране там ще имат повече от 20 автомобила. Почти готов е и паркинг за 80 места при блока на кръстовището с "Шести септември". Така местата за паркиране в зоната ще станат над 100, разказа за читателите ни зам.-кметът по транспорт Златин Велев, който нашият репортер срещна на обекта. 

Има още добри новини - теренът край Второ Районно управление, доскоро окупиран от един от видните пловдивски клошари - Душко, също е неузнаваем. През миналата година мястото бе разчистено, а сега там се изграждат паркоместа, подготвя се и нова градинка. По-голямата част от стълбовете за осветление, както и светофарите вече са поставени. Пътят пък е на биндер асфалт.

За читателите ни Велев разкри също, че в момента се обмислят два времеви варианта за полагане на износоустойчивия слой. Единият включва плана в средата на следващата седмица отсечката да се пусне с временна организация, а последният слой асфалт да се сложи през пролетта. Има и вариант, възползвайки се от добрите прогнози за времето, фирмата-изпълнител да асфалтира през следващите седмици, след това да се премине към полагане на хоризонталната и вертикалната марировки. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)

Още по темата (180):
29.08.2022 Режат изсъхналите клони на чинарите по бул. "Васил Априлов"
05.07.2021 Добри новини за разширението на бул. "Васил Априлов"
15.03.2021 Спукан водопровод по бул. "Васил Априлов" затруднява движението
10.02.2021 Ето причината за голямата ВиК авария, която наводни бул. "Васил
Априлов"
10.02.2021 Част от бул. "Васил Априлов" под вода! Очевидци: Дори асфалтът е нацепен и надигнат!
07.10.2020 Дупка зейна на булевард "Васил Априлов" в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).