ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Чревна инфекция уби двегодишно момченце
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:56 / 24.02.2011Коментари (21)11239
© Plovdiv24.bg
Двегодишно момченце от Пловдив почина в детска клиника към УМБАЛ "Свети Георги" след мълниеносна чревна инфекция., която е предизвикала некроза на червата. Една година по-рано детето е било оперирано заради множество аномалии на тънките черва.

Момченцето е прието по спешност около 2.30 часа преди две вечери. В отделението е проведена 3-часова реанимация заради висока температура, повръщане и подуване на корема. Въпреки интензивните реанимационни действия на лекарите то не е могло да бъде спасено.

Експертизата на патоанатомите сочи, че при постъпването си в клиниката детето е било с настъпили необратими изменения в организма, при които реанимационната помощ е безуспешна. Телцето на момченцето е предадено за експертиза в съдебна медицина. Родителите са подали жалба във Второ полицейско управление и е разпоредена проверка. При съобщаване на новината за смъртта на детето близък на семейството е ударил в лицето един от лекарите в клиниката, твърдят от УМБАЛ "Свети Георги".

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нима във факта, че детенцето е постъпило в боницата предната вечер преди да почине, без да му бъдат направени изследвания не прозира лекарска небрежност. Защо е трябвало да се чака докато найстина нещата са станали необратими , а не са действали когато още е можело ? Или е било по-лесно да си чакат смяната да мине и да дойде следващата? А факта, че не е имало хирург на разположение и от друга болница са отказали да дойдат пак ли не е лекарска небрежност. Именно отчитайки факта, че детето е имало и преди проблеми с червата е трябвало мнооого по-предпазливо и отговорно да се отнесат към него, а не немарливо и престъпно както в случая. Това , че са приложили 3 часа реанимация си е след дъжд качулка след , като не са направили нищо, когато детето е доведено при тях само след двукратно повръщане. Не могат да чакат сега някой да им каже браво или благодаря, за мен това са убиици, а не лекари ! Да едва ли има медик , който би причинил смърт съзнателно , но и невежеството и безотговорността причиняват в тяхната професия смърт, за съжаление и на дечица. Е особено в такива случай не може да има прошка.
0
 
 
мога да ви кажа единствено: като не сте запознати със ситуацията да коментирате кой е прав и кой крив във случая!
0
 
 
Айде, пак лекарите виновни... а, бе, майка му стара, защо веднъж поне не се замислят хората над невежеството си, а само обвиняват лекарите... и да не забравяме, че за дрешки, алкохол, цигарки и дискотеки, всички намират пари и не жалят, а като отидат на частен преглед и 20 лв им се струват ненужни за даване, забравяйки, че става въпрос за здравето им... това няма нищо общо с конкретния случай де, ама все пак не забравяйте, че колкото и да бъдат псувани и обиждани лекарите, накрая всички опират до тях, нали? За детето - жалко, кой прав и кой крив, само родителите си знаят, да не се бъркаме в чуждите работи сега, просто да кажем: Бог да го прости детето и животът продължава...
0
 
 
Все още не е ясно какъв точно е случая. Възможно е да е лекарска грешка или пък не. Но когато става въпрос за детска смърт трябва всички институции да действат бързо и при изключително строги правила. Виновните трябва задължително да бъдат посочени и изключително строго наказани. Всяко друго отношение и равно на бездушие.
0
 
 
А знаете ли, умковци, че някои като ВАС са пребили един от лекарите в тази болница и са изпочупили стъклата с камъни? А? Има международно споразумение, което гласи, че болниците не трябва да се нападат дори и по време на война. Не продължавайте да бъдете ОВЦЕ, защото всичко това започна, когато излезнаха въпросните СРС-та, за да се смаже стачката на лекарите и естествено се получи очакваният ефект. Замислете се малко!
0
 
 
за тези които харесват тая новина са пълни глупаци, които си нямат идея в мозъка си!!!
+1
 
 
Лекарите са направили всичко възможно в случая. Пише,че и преди е имало някаква чревна патология, така че такива бързо настъпващи инфекции могат да са фатални.
-1
 
 
За публикации като тази не трябва да има опция"харесва ми".Разбирам,че хората харесват не новината,а огласяването и,но звучи гадно:починало дете-харесва ми!
-1
 
 
лесно е да говори от страни,ако е твоето дете няма да имаш такова изказване,НЯКОЙ ЛЕКАРИ В България НА ГИЛОТИНАТА ЗАСЛУЖАВАТ ДА ОТИДАТ,мислят само за пари ,но не и за живота на хората ,да не говорим че това е детенце,ИЗВЕРГИ
+2
 
 
Понякога и при най-добро желание нищо не може да се направи,колкото и опитен и компетентен да е екипа, казвам го от личен опит, баща ми беше хирург,но почина от спукана жлъчка,всичко беше направено ,но той не издържа, трябва ли да обвиняваме някого.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: