Читателка възмутена от описание на "Червената шапчица"

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
11:43 / 04.09.2021
2389
Читателка на Plovdiv24.bg се зарече никога повече да не заведе 5-годишната си внучка на куклен театър. Ето какво ни разказа:

"Смятах да заведа внучката си на театър в неделя сутринта, но съм силно възмутена от описанието в сайта на театъра. Става дума за "Червената шапчица", където Кумчо Вълчо е престъпник, тя е "трън в гащите". Говори се за кабарета, свободни борби и т. н. Така ли се възпитават малките?! Това е подигравка с нас. Преди лятната ваканция водих детето на друг спектакъл и пак имаше ужасно описание.

Това никога не се е случвало при старото ръководство на театъра! Такива хубави представления правеха и установяваха много добър контакт с публиката. Сега това е безобразие.

Нали от малки трябва да ги възпитаваме?! Пътувам често от Катуница до Пловдив с автобус, само да чуете какви ужасни думи говорят учениците! Веднъж не издържах и попитах едно момиче дали така си говорят вкъщи. Оттогава като ме види в автобуса и се качва от другата врата...

Та така, никога няма да заведа внучката си повече на куклен театър!".

Проверка на Plovdiv24.bg показа, че в сайта на Държавен куклен театър има две различни описания на "Червената шапчица".

Едното представление по приказките на Шарл Перо и Братя Грим е с режисьор Ирослав Петков, сценографията и куклите са на Емелияна Тотева, музиката на Мира Искърова и с участието на Емилия Копчева, Соня Ботева, Александър Караманов и Наталия Василева, Михаела Андонова, Димитър Николов.

Вторият спектакъл със същото име е в рамките на фестивала "Двама са малко, трима са много" и е на театър 199 "Валентин Стойчев" - София. Адаптацията по приказката на Шарл Перо е на Мила Коларова, която също така е драматургът, сценографът и изпълнител на женската роля. Румен Гаванозов освен режисьор влиза в мъжките роли на сцената. Композитор е Владо Ковачев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).