Читателите за къпането в Пеещите фонтани: От "Кретени!", през "И на Запад е така", до "К'во толкова, деца са!"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (181)
15:14 / 26.05.2015
27615
Двете статии в Plovdiv24.bg от вчера - "Хлапета превърнаха езерото с Пеещите фонтани в басейн пред погледите на родителите си!" и "Материал в Plovdiv24.bg взриви нета, резултатът - слагат табели "Къпането забранено" около Пеещите фонтани!" разбуниха духовете и заформиха интересна дискусия сред читателите ни.
 
Огромна част от хората бяха категорично против подобни действия и не криеха недоумението си. Имаше и други мнения обаче - че това не е най-големият проблем на Пловдив и че все пак това са деца и едва ли не всичко им е позволено.

Днес публикуваме някои от по-интересните и екзотични мнения, изказани от Вас в коментарите под двете въпросни статии!

Mr Burns:

Тц,тц,тц! Първия ден малките само топяха крачетата или влизаха, но на 50 сантиметра навътре най-много, а сега, като са видели, че никой не пази, Бай ви Ганя се развихрил! Да стои един от общинска охрана денонощно там и ако хване някой вътре, 50 лева глоба! Да видим дали ще посмеят пак! 

Maria Iordanova:

Възпитанието на децата идва от родителите, ако вашето дете е там и се удави, какво ще направите? Ще обвините общината, че не е казала на детето ви, че това е фонтан, а не басейн?

Didka Stancheva:

Не мога да я разбера тая тъпа малоумна нация... това да си показваш селянията във всеки удобен момент е просто безценно.. хубаво се радват децата, ама ако къпането беше наказуемо с една тлъста глобичка (щото разбираш ли, тва е културен обект преди всичко и след това най-вероятно е просто фонтан, но не и баня нали... все пак :) ), родителите не само щяха да се радват, ами щяха да пуснат и една сълза от радост за тая толкова скъпа баня .. ама не тряа да се покажем пред Пловдив, да ни видят, че сме на море посред май месец и ни е готино ....жалко, че нямат децата пояси и плувки някакви, тогава идилията щеше да е пълна ..жалко другия път ;)

Ина Нейчева:

В градските паркове на Германия се лежи по тревата. И да - децата са във фонтаните. Всеки слънчев ден. А където е забранено, има табели. Обезопасено е! И не си размахват Ганьовски обвинения кой е по-културен. А ние сме най-силни в комплекса "не съм от тях".

Assen Serafimov:

За селяндурчетата във фонтана и техните родители - бодлива тел и 20kV по нея, друго няма да ги оправи.

roshla:

Ние сме супер просто селяци. Поредното доказателство е статията. Може ли да знаеш, че е ФОНТАН и все пак да сложиш на детето бански и да го пуснеш вътре. Абе кретени, каква културна столица сме, като нямаме култура и акъл за 2 ст. в главите, че да ни трябват табели "къпането забранено". Била съм в Европа, на туристите дори не им минава през ума да влязат във фонтана, какво остава за къпане. Интересно ми е как ще обясним на туристите, които се очаква да посещават културната ни столица, аджеба за какво са тия табели!? Дали няма да сме супер смешни в очите им, ние направо си признаваме какви сме олигофрени. Всеки с малко мозък в главата ще направи разлика между фонтан и басейн. И онзи иди

АНКЕТА:
Как Общината да се справи с влизащите в езерото хора?

Чрез табели "Забранено къпането"
Поставяне на ограда
Повече служители в Общинска охрана
Информационни листовки/табели защо това не е безопасно
Друго (обяснете в коментарите си какво)

от по-долу с претенциите да се направи море!? Сериозно имаш нужда от прием в подходящо здравно заведение, тъпак.

kaisfeelnice:

Тука вече пишем история. Първият в Европа фонтан с табела "Къпането забранено". Само не разбирам с какво ще навредят децата на фонтаните, като се къпят там и защо й е на водата да бъде третирана с химикали??? Може би за да е по-синя или да не вземе някой да си пийне!?

Мързела:

Можеше смукателният колектор за пречистване да се обезопаси и да не се ползват химикали а биопрепарати. А през 2019 не знам как тези от охраната ще обясняват на италианци, французи, гърци, испанци и т.н да не си топят нозете във фонтана. На какъв език? Щото там в ония страни не се спори за селяния и за фонтан и басейн. Просто се прави нещо, дето да върши работа в жегите. Въх, много възмутително. Я вижте фонтаните в Рим.


Людмила Андонова:

Много от родителите дори носеха хавлии, а децата бяха с бански. Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост в европейската столица на културата.


Tsvetelina Patseva


Охраната правеше забележки и се опитваше да изкара децата. Обаче при положение, че родителите им ги снимат и им се радват, колко ефект имаше според вас?

След като стана ясно, че влизането в езерото не е безопасно, няма да ви питаме дали трябва да е разрешено влизането на хора в езерото, въпреки че имаше и подобни мнения сред читателските коментари. Нашият въпрос към вас читателите на Plovdiv24.bg е "Как Общината да се справи с влизащите в езерото хора?". Можете да гласувате в анкетата, както и да изразите мнението си в коментарите.


Виж коментарите (181)

Още по темата (245):
24.04.2024 Любима атракция в центъра на Пловдив отново ще заработи
27.12.2023 Пловдивчанин: Не мога да повярвам колко е занемарено
24.09.2023 Опасност дебне на Пеещите фонтани в Пловдив
13.07.2023 Пеещите фонтани с музикално-светлинно шоу 6 вечери в седмицата
30.03.2023 Търси се фирма да поддържа Пеещите фонтани
26.02.2023 Майка от Пловдив изпадна в ужас от странна находка: Родители, пазете
децата!
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).