Читатели: След ВиК настъпва погром

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
19:45 / 29.09.2021
4003
Сигнали за неприятни последствия след ВиК-ремонти изпратиха читатели на Plovdiv24.bg.

Единият е за проблем в район "Северен", а другият - в "Южен". Публикуваме ги без редакторска намеса:

"Здравейте, любима медиа. Изпращам ви кадри от алеята до Пешеходния мост север. Гледката е потресаваща - изкъртени пейки и кошчета за боклук, изкъртени плочки, захвърлени в подкопан стълб, който може да падне, покрити кабели с нахвърляни плочки отгоре, където всеки ден там играят деца... Всичко това е в резултат на ВиК фирмите които копаха там! Всичко беше направено много красиво, с дарения от граждани.

Искаме чрез вас да сигнализирате нужните институции всичко да бъде въстановено в първоначалния си хубав вид. Оттук минава целият северен квартал и чужденците от хотела. Срамна гледка за нашия хубав град! Благодаря предварително, с призив да запазим нашия град чист и хубав.".

"ВиК Пловдив за пореден път разкопаха бул. "Александър Стамболийски" и разбиха един от малкото останали здрави тротоари. В района е пълно с майки, които няма как да минат с детските колички. На всичкото от горе не си почистиха след ремонта и всичко е в кал, като надраха и асфалта на един от паркингите. До кога ще продължава това безумие да си чупим колите на този измислен булевард.

Най-куриозното в цялата история е това, че след ремонт не се поставят знаци указващи, че участъкът е бил ремонтиран, като чакълът или стърчи по 15 см или е под асфалта с толкова. Няколко пъти съм виждал как работниците от ВиК поставят чувалите на "Чистота" със събраният боклук, за да укажат вече ремонтирания път. Познайте какво се случва нощно време или за шофьорите, които не са минавали скоро. Това е постоянна предпоставка за ПТП, дори и по-лошо..."

Plovdiv24.bg предаде и двата сигнала на ВиК - Пловдив. Оказа се, че в градинката от северната страна на Пешеходния мост е аварирало отклонение от водопровода към напоителната система. По бул. "Ал. Стамболийски" е била наета фирма подизпълнител и от водното дружество са предупредили да поправи нередностите.

И двата проблема ще бъдат отстранени до края на седмицата, обещаха от ВиК - Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).