ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател за района около ул. "Димитър Талев" 65: Положението е ужасно
Автор: Мариана Панчева 08:30 / 31.03.2016Коментари (4)5218
Пловдивчанин се оплака пред Plovdiv24.bg от състоянието на улиците и пространствата около жилищен блок на ул. "Димитър Талев". 

"Пиша Ви относно ужасното състояние на прилежашите площи и улици около жилищен блок на адрес "Димитър Талев" 65. Зададох въпрос на г-н Борислав Инчев (кмет на район Южен) за състоянието на улиците и кога ще бъдат оправени, но отговор нямаше. 

На всичкото отгоре тези улици се превърнаха в нещо като главен път между ул. "Димитър Талев" и магазин "Кауфланд" и съществува реална опасност от инцидент с тези непрестанно преминаващи автомобили.

В още по-лошо състояние е "улицата" зад блока, която според плановете и според г-н Инчев не е улица, а прилежаща площ към блока и поради тази причина Общината отказва да я приведе в нормален вид.

Още по-смущаващо, според мен, е, че на тази улица се отдават пространства за гражни клетки и най-потърпевш от състоянието на улицата съм аз, тъй като ползвам гараж точно в средата на "езерото".

Интересното е, че преди 3 години, когато взех гаража мястото беше засипано с чакълеста смес и нямаше никакви проблеми. Постепенно пътят пропадна и се образува това "езеро", което от повече от 6 месеца не е пресъхвало.

Преди около 3 седмици има изпратено официално писмо от г-н Владимир Петров (В.И.Д. Обществен посредник на Община Пловдив) относно състоянието на улиците и дали те влизат в план 2016 за реконструкция. 

В отговор на една от първите ми жалби от 2015г. ми бе отговорено, че реконструкцията на улиците е планирана за 2016 година.

И в заключение - преди около 2 часа, прибирайки колата си, за втори път спуках гума в езерото и ми се наложи в 22,30 да търся вулканизатор", описва неволите си пловдивчанинът. 

Plovdiv24.bg направи запитване по проблема в администрацията на район "Южен". Районният кмет Борислав Инчев разказа, че казусът му е известен, а кореспонденцията с нашия читател - дълга. 

Инчев сам е направил оглед на споменатото място, а след негово разпореждане специалисти от районната администрация са обследвали възможностите за отводняване на посочения участък. 

"Към настоящият момент няма възможност за трайно решаване на проблема с отводняването, защото липса на изградена канализация и дъждоприемни шахти", категоричен бе районният кмет.

В съществуващите планове за квартала пък отсечката не е със статут на улица, а прилежаща част към общ урегулиран поземлен имот, в който попада и блока. 

"По одобрените градски планове още от 1984 година този участък не фигурира като улица, а като терен с обслужваща функция към урегулираният имот, в който попада и блока, а разполагането на гаражи става по ред, който е указан в Наредбата за разполагане на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности, която е прието с Решение на Общински съвет Пловдив от 2009 г.", посочи още Инчев и поясни, че администрацията е предложила няколко алтернативи на пловдивчанина. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Българите май наистина са .....цигани ?Баси мизерията !
0
 
 
вазтановете си площите, вие ги превращате на пат с грозните тенекиени гараги ПРИТЕНЦИО.
0
 
 
ХАХАХАХА ВИЕ СИ ИЗБРАХТЕ СЕЛЧО ИНЧЕВ.
+1
 
 
Като имаш гараж по средата на зелена площ какво очакваш.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: