ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Виновни са не лекарите, а приемащите обажданията ни!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 26.11.2011Коментари (23)4519
© Plovdiv24.bg
На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме писмо от наш читател, засягащо нашумелите напоследък случаи в цяла България, а в частност и в Пловдив с навременното и бързо отзоваване на екипите на Спешна помощ. Според него проблемите идват не от лекарите и медицинските лица, които отиват на посочените адреси, а от служителите в телефонните централи по места, които явно не могат да разграничат неотложните от по-леките случаи. Изводите и коментарите оставяме на вас, като публикуваме писмото без никаква редакторска намеса:

На 16.11.2011 г. (миналата седмица) баба ми почина от сърдечна недостатъчност, понеже Спешна помощ не изпратиха екип при първия ни сигнал до тях около 7 часа сутринта, приет успешно от телефон 112.

25 мин. по-късно при второ позвъняване ме свързаха със Спешна помощ, като от там телефонистката ми говореше невъзпитано на "ТИ" и ми заяви най-спокойно, че не бил изпратен екип при първия сигнал. След като поисках обяснение "Защо?", тя ми каза "по-спокойно, ще изпратим" и ми затвори телефона, след като й поисках обяснение за това кой ще държа юридически отговорен, ако баба ми почине. 20 мин. по-късно баба ми почина. Лекарят, който дойде около 5-6 мин. след като издъхна, направи невероятно професионална намеса и 40 мин. се опита да я върне с всякакви методи, но беше късно...

Проблемът тук не е в лекарите, а в тези, които приемат сигналите. Като са чули, че жената е на 92 г. и са си помислили, че е жив труп, а напротив - тя беше деен и трудолюбив човек до последно и не е лягала болна. Сутринта пада в тоалетната и си удря главата в плочките. Припада, губи съзнание. Получава се масивен хематом на челото, като с много усилия я върнахме в съзнание. Задушаваше се и й се повръщаше. Стягаше я сърцето. Майка ми е медицинска сестра, опита каквото може с подръчни средства, но бе необходима лекарска намеса. Ако бяха дошли по-рано, може би щяха да я спасят и да си поживее още.

Срамно е, че такива хора като тази телефонистка заемат местата на други, кадърни млади хора, които стоят без работа. Благодарение на нея от този свят си отиде един страхотен човек, на който лично аз дължа целият си живот. И макар тя да беше на 92 години, беше дейна жена. Питам се, ако това се беше случило с по-млад човек ? Обмислям да сезирам Прокуратурата за случая.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
В Кърджали е централата на 112 защото когато трябваше олигофренът Славчо Атанасов не прояви никакъв интерес и изпуснахме законовия срок. Просто в това да е удобно на пловдивчани не е видял далавера.
0
 
 
Пълна скръб! Жалко за женичката и съм убедена,че това не е единичен случай, крайно време е да започне да им се търси отговорност!
+5
 
 
Кмета да върне 112 в Пловдив и не е нормално 112 да е в Кърджали! Не е нормално, да ни приемат повикванията в Кърджали и аз да обеснявам половин час къде се намира събитието, а тя да ми вика дай по точен адрес и от Пловдив ли се обаждаш. Ако е тук с наши оператори, то един Пловдивчанин си познава града дори с различните найменования, който лепваме на дадени заведения и места, а онези даже не им пука за Пловдив, та камо ли за тази жена, която е дала много повече от приемащия обаждането.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+2
 
 
Ами,да мен със шест сантиметра разкритие ме оставиха да се оправям сама,като казаха,че нямат свободна линейка,а като пристигнах в АГ-то имаше точно три,няма оправия в тая България,аман от лентяи смучещи парите на коректните данъкоплатци
-3
 
 
Айде ся почва да се прехвърля кой е виновен .. абе сички сте виновни бе мамави де*а измекяри
0
 
 
Нещата са навързани, няма еднолично виновни.
-2
 
 
е веднъж да нее виновен Бойко Борисов и в крайна сметка кой лекува и изражда .приемащите обажданията ли .....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: