Читател: Поредна схема за източване на общински имоти

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
17:28 / 15.03.2021
8818
Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за некоректно проведен търг за общински имот. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

"Изпращам ви една гореща новина за поредната схема за източване на общински имоти. Наскоро бе проведен "явен търг" за отдаване под наем на паркинга пред КАТ. Район "Северен" - Община Пловдив скри търга от хората и на него се яви само една фирма от София, която го взе за жълти стотинки - 2500 лв. с ДДС за 7600 кв. м. или 27 стотинки без ДДС за квадрат! Няма такава сделка никъде в страната. По центъра хората плащат по стотици левова да опънат два чадъра и 3 стола и пред КАТ за стотинки грабнаха най-големия общински паркинг.

По закон всички търгове и конкурси трябва да се публикуват на сайта на общината или районните кметства - НАРЕДБА на ОбС Пловдив за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Ама какво стана? Пак заобикалят собствените си наредби.

Изпращам ви заповедта, която също не е публикувана никъде и можеше това място ей така да си замине без никой да разбере. Как я открих питате? Съвсем случайно отидох да си платя данъците в район "Северен" на каса (добре, че ми беше развалена дебитната карта) и видях това съобщение забито в крайния ъгъл.

Ако направите справка в сайта на район "Северен" - severen.bg, ще видите, че публикуват само търгове за по 5-6 кв.м. павилиони колкото да отбият номера. А когато стане въпрос за този търг, никой ни чул, ни видял. Сега в съда такава разправия ще си отворят тези хора баш преди изборите като се разчуе. Ще изпратя сигнала и в други медии. Очаквам вашия коментар. Благодаря Ви!"

"Решението за отдаване под наем на въпросния терен е съгласно решение на Общинския съвет. Търгът и цените са обявени от Общинския съвет. Съобщението е публикувано в местен и национален ежедневник. Ще проверя дали е направен пропуск и обявата не е публикувана на сайта на районната администрация" - коментира кметът на "Северен" Стоян Алексиев.

Търгът е публичен, а в конкурсната комисия са участвали и общински съветници. Алексиев е категоричен, че лично той не познава никой от фирмата, спечелила търга. Цената от 30 ст./кв. м с ДДС, което е около 2500 лв. месечно, е определена от Общинския съвет. 

"Теренът в момента представлява сметище. Писали сме хиляди писма до всички възможни институции за премахването му, но така и не се случи. На това място може да стане единствено паркинг - до него има канал и улична регулация. Наемателят има ангажимент да изчисти и да огради площта" - обясни Алексиев.

Обявяването на въпросния имот за отдаване под наем е по инициатива на районната администрация, но чрез постъпленията ще се помогне и на голяма община.

Виж коментарите (1)

Още по темата (171):
23.04.2024 Бетонираха дърво в Пловдив
14.04.2024 Разпродават парка зад хотел Санкт Петербург за 14 млн. лева
06.04.2024 Битката за парка зад хотел "Санкт Петербург" изглежда почти загубена
04.04.2024 Няма да му се размине на бизнесмена, тръгнал да прави ремонт, без да
пита
05.09.2023 Общината придобива парка зад хотел Санкт Петербург?
14.08.2023 Паркът зад хотел "Санкт Петербург" се превърна в развъдник на змии и
гущери
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).