Читател: "Нашествие" на хлебарки в хирургиите на бул."Пещерско шосе"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
06:55 / 03.12.2011
9886
За "нашествие" на хлебарки в хирургиите на бул."Пещерско шосе" сигнализира на редакционната поща на Plovdiv24.bg. възмутен наш читател.

"Приятелката ми беше настанена в хирургиите на бул."Пещерско шосе" на 7-мия етаж в предоперативен сектор. При посещенията ми при нея се възмутих от наличието на хлебарки по стаите, особено вечер. Пациентите спят на
светнати лампи, за да намалят нашествието на гадините", пише възмутеният гражданин.

Свързахме се с връзка с ръководството на болницата, за да се изясни проблема. Вижте официалното писмо, което ни изпратиха от там в отговор на нашето запитване за дезинфекцията в първа хирургия на на УМБАЛ "Свети Георги".

"Ежемесечно в Университетска болница "Свети Георги" се извършват дезинфекция и дератизация с разрешени биоцидни препарати. Тъй като УМБАЛ "Свети Георги" разполага със собствено отделение за превенция и контрол на вътреболничните инфекции (ОПКВБИ), тези дейности са в неговите пълномощия. Отделението периодично се проверява и отчита пред Регионалната здравна инспекция в Пловдив.

Стандартната контролна проверка от 14 ноември, понеделник, е установила, че ОПКВБИ извършва в срок всички задължителни действия по дезинфекция и дератизация (ДДД).

Обработката с биоцидни препарати през ноември в УМБАЛ "Свети Георги" тече по график. В База 2 - Хирургичния блок, експертите всеки ден обработват по един етаж във време, когато няма опасност да попречат на лечебния процес. Отделно се извършва дезинфекция в сградите на клиниките в База 1 - бул. "Васил Априлов" 15А.

При по-специален режим служителите на отделението за превенция и контрол на вътреболничните инфекции работят в клиниките, в които са настанени трудноподвижни пациенти или където се извършват ремонти.

В момента строително-ремонтни дейности има в Първа хирургия на 7 етаж в База 2. Това е причината специалистите по ДДД да изчакват негово приключване, за да бъде ефективна работата им и да отговаря на изискванията на РЗИ и очакванията на пациентите, уточниха от УМБАЛ "Свети Георги".


Виж коментарите (33)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).