ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Четири часа общинските съветници умуват съдружието с Гергов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:43 / 07.09.2010Коментари (6)3847
© Plovdiv24.bg
14 общински съветници гласуваха "за", 15 - "против", а 13 "въздържал се" по приключилата след дълги и бурни дебати 1-ва точка от дневния ред на днешната извънредна сесия, посветена изцяло на съдружието на общината с бизнесмена Георги Гергов в "Пълдин туринвест" АД предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На това гласуване на практика бе отхвърлено предложението на ГЕРБ, да се състави 6-членна временна комисия, която в срок от 6 месеца да проучи изпълнено ли е решение номер 177 от 15 юни 2006 г., в което са включени и целите, които е трябвало да бъдат постигнати с учредяването на публично-частното партньорство.

Според съветниците от опозицията общината е загубила с това решение като слънце, както преди дни го определи кмета Славчо Атанасов, 360 декара от територията на Пловдив, а в замяна не е получила нито лев дивидент. През всичките 4-ри часа на дебатите освен Гергов, в залата на местния парламент присъстваха и общинските представители в съвета на директорите на "Пълдин туриневст" АД Красимир Обретенов и Степан Ерамян.

"Прекалено много нерви и средства съм вложил и за мен не е без значение какво се случва в Стария град и Панаира. Нека това да обсъждаме. Дали по процедурата за създаването на дружеството има нарушение, да проверяват компетентните органи. Многобройните досегашни проверки, досега не са открили нищо, което да зарадва моите опоненти. Живея в този град. От нищо не се срамувам. Вие си правете политика - не се сърдя. Аз си правя бизнеса", отбеляза Гергов от трибуната.

Той вече е бил ремонтирал Ритуалния дом и други някои от апортираните общински имоти в Стария град, но за други къщи много трудно вземал разрешение от НИПК. Той стигна до там, че предложи за по-голямо спокойствие на обществеността 9-тте имота в резервата да бъдат вкарани в специална фондация, която да се управлява от граждански съвет.

Според него, чрез "Пълдин туринвест" той се борил за Панаира и това не било битката на Гергов, а на 100 хотела, 400 ресторанта, 1200 магазина и изобщо било битка на пловдивския бизнес, който все повече бягал от града.

Преди това беше излъчен 15-минутен филм за състоянието на апортираните имоти през 2006 г. и сега. Той обаче не трогна съветниците от ГЕРБ и Сузана Николова продължи да настоява, че взетото в предишния мандат решение наистина имало нещо общо със слънцето, но с изпепеляващата му и изгаряща сила. Иван Петков пък предложи, да бъдат публикувани поименните списъци от онова "историческо" гласуване, за да се види, на кого пловдивчани да са благодарни за прекрасните последици, но не събра необходимия вот.

Всеки момент заседанието на общинския съвет ще бъде подновено, за да се реши, дали представителя на общината в общото събрание на акционерите Николай Радев ще бъде сменен. Подробен репортаж, за днешните драматични словоизлияния - очаквайте по-късно в Plovdiv24.bg.


Още по темата: общо новини по темата: 33
14.10.2022 »
05.04.2022 »
20.01.2022 »
09.11.2021 »
22.10.2021 »
20.05.2021 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Незнам, кой-кого, защо и как, но единственото място където като шофирам колата си и ми е кеф е през панаира... единствено той в града ни е с европейски вид... Не защитавам Гергов, защото най-малкото не съм в нещата и не мога да се изказвам неподготвен....
на 07.09.2010 г.
+1
 
 
В крайна сметка забрана на политическите партии по примера на Борис 3-ти и търсене на съдебна отговорност от всички общински съветници от 1991година до сега Те са брокери нямат идеали морал и чест Преминават от една партия в друга и са едни и същи лица В крайна сметка тези бездарници трябва да бъдат наказани и от съдбата
+5
 
 
Убиите Чомака с камъни на площада!!! Тоя наглец не знам как се разхожда без охрана най-нагло по улиците на Пловдив. Тои стои зад всички игри на Свинаря. Умът ми е го побира защо градът му сърба попарата, а тои сега се излежава на някоии курорт, или на "скромната" му виличка в Белащица? Няма ли някои да му иска сметка за тези безочия, кото извърши, баси и, толкова ли е силен бе майна, кои го пази??? Цветанов няма ли да направи, някоя шумна акция, и да го приберът на топло за 30-40 години, стига е гонил въшките, да погне и еи тея двамата кретени.
+5
 
 
Всичко много хубаво, ама това дърдорене в "местния парламент" ми се вижда яко излишно и повече намирисва на откровена предизборна кампания. Подобен въпрос е абсурдно да бъде решен на местно ниво в настоящия момент, защото просто няма воля от тези, които държат мнозинството в ОбС. В такъв случай, директна държавна намеса ще свърши много повече работа....Примерно чрез национализация на културно-историческите обекти с национално и световно историческо значение....с каквито е претъпкано "Пулдин Туринвест" - Чомаково-Герговото ООД.... Една национализацийка и Гергов остава с пръст в дебелия мазен г*з...Начините да се формулира може да се измислят ...Но и за това трябва ВОЛЯ ! Воля за действия, а не за празно дърдорене и лов на вещици в местния общински съвет.....Но като цяло , най-голяма вина за сегашното плачевно положение на града и за подарените обекти на Гергов, имаме НИЕ - ПЛОВДИЧАНИ ! Чий к*р държахме и къде дремахме, като дадохме ДВА МАНДАТА С ГЛАСОВЕТЕ СИ на това човекоподобно, мизерно и корумпирано до пръсване създание Иван Чомаков ??? И стария град е загубен и онова бетонено лайно МОЛ Марково Тепе е дело на великата ламя - арх. Емилия Божкова, и десетки инвеститори бяха прогонени за 8 години чомаково безвремие.....Това е основата на проблема ....а сега си првят вятър на устата хората върху .....последствията
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Парламентарни избори 2024
Аматьорски футбол
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: